Zomer op je bord - Fruitige meringue

Zomer op je bord - Fruitige meringue

Zomer, dat betekent de allerlekkerste dessertjes boordevol blozende aardbeien, bramen, frambozen, kersen... En dankzij een zakje diepvriesfruit tover je dat zonnige lekkers makkelijk een heel jaar op je bord.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 eiwitten (70 g)
  • 70 g kristalsuiker
  • 70 g poedersuiker
  • 25 cl slagroom
  • wat extra poedersuiker
  • 250 g gemengde rode vruchten (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 90°C. Klop de eiwitten en doe er geleidelijk aan kristal- en poedersuiker bij tot de meringue stijf en glanzend is.


  2. Leg bakpapier op de bakplaat en teken er 1 grote of meerdere kleine cirkels op. Schep de meringue in de cirkel, van binnen naar buiten - maak de buitenrand iets hoger dan de rest zodat er een soort nestje ontstaat. Schuif de plaat in de oven en laat minstens 2 uur drogen op 90° C. De meringue moet droog en hard zijn, maar zeker niet bruin.


  3. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en schep of spuit in de holte van de meringues. Werk af met de rode vruchten.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador