Zomer op je bord - Fruitige meringue

Zomer op je bord - Fruitige meringue

Zomer, dat betekent de allerlekkerste dessertjes boordevol blozende aardbeien, bramen, frambozen, kersen... En dankzij een zakje diepvriesfruit tover je dat zonnige lekkers makkelijk een heel jaar op je bord.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 eiwitten (70 g)
  • 70 g kristalsuiker
  • 70 g poedersuiker
  • 25 cl slagroom
  • wat extra poedersuiker
  • 250 g gemengde rode vruchten (vers of diepvries)
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 90°C. Klop de eiwitten en doe er geleidelijk aan kristal- en poedersuiker bij tot de meringue stijf en glanzend is.


  2. Leg bakpapier op de bakplaat en teken er 1 grote of meerdere kleine cirkels op. Schep de meringue in de cirkel, van binnen naar buiten - maak de buitenrand iets hoger dan de rest zodat er een soort nestje ontstaat. Schuif de plaat in de oven en laat minstens 2 uur drogen op 90° C. De meringue moet droog en hard zijn, maar zeker niet bruin.


  3. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en schep of spuit in de holte van de meringues. Werk af met de rode vruchten.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer