zomerse hutsepot

Zomerse hutsepot

Oma’s klassieker blijft een favoriet potje, maar met wat knapperige, kleurrijke accenten – paprika, broccoli, courgette – blaas je het stof van de traditionele hutsepot.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • fijngesneden peterselie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • een handvol pijnboompitten
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 1 brocolli
  • 1 wit van prei
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Fruit de fijngesneden ui glazig in olijfolie.


  2. Voeg de in blokjes gesneden courgette, rode paprika en in ringen gesneden prei toe en roerbak kort.


  3. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 minuten garen met het deksel op de pan.


  4. Kook de broccoli apart beetgaar in gezouten water en spoel ze meteen onder koud water, zo blijft ze mooi groen.


  5. Breng op smaak met peper en zout en voeg de broccoli toe om terug op te warmen.


  6. Garneer met peterselie en pijnboompitten.


  7. TIP: Geef er gebakken patatjes uit de oven bij. Zin in vlees? Bak met de ui 125 g spekblokjes mee aan, of serveer het stoofpotje met kippenworstjes.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer