Tagliatelli met tuinkruiden, gerookte kip en rucola


Thuis
4/10/2018
Rucola of raketsla geeft elke koude en warme pasta net dat tikkeltje extra punch. Ook in deze tagliatelli met gerookte kip zorgt rucola voor extra pit. Geniet ervan!

Nodig voor vier

  • • 150 g gerookte kip
  • 250 g mascarpone
  • 6 eetlepels verse tuinkruiden, grofgehakt (bv.dille, basilicum, bieslook, peterselie)
  • 75 g rucola
  • 350 g tagliatelli
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
Smelt de mascarpone in een pan met dikke bodem. Snij de gerookte kip in dunne reepjes en schep ze samen met de grofgehakte kruiden door de kaasroom. Hou warm.
Kook de pasta in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer de saus meteen door de pasta. Meng de rucola erdoor en bestrooi met de pijnboompitten.