Vegan apero: tijd voor lekker eten!
Een gezonde, lekkere en volledig plantaardige apéro? Absoluut – en vooral... overheerlijk!
Of je nu veganist bent, flexitariër of gewoon zin hebt om eens nieuwe smaken uit te proberen: er zijn talloze manieren om van een apéro te genieten zonder dierlijke producten. Ontdek onze eenvoudige én smaakvolle ideeën voor een gezellige, plantaardige borrel. Goede ingrediënten, een vleugje creativiteit... en je bent vertrokken!Huisgemaakte, romige hummus
Een must-have voor de apéro, te combineren met rauwkost of pita brood.
Ingrediënten:
1 blik kikkererwten (uitgelekt)
1 teentje knoflook
2 eetlepels tahini (sesampasta)
Het sap van een citroen
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen komijn
Zout, peper
Een beetje water om de textuur aan te passen
Bereiding:
Mix alle ingrediënten tot een gladde en romige textuur.
Voeg indien nodig wat water toe om de consistentie aan te passen.
Serveer met een scheutje olijfolie en een snufje paprikapoeder
Vegan Tzatziki ultra-fris
Een 100% plantaardige versie van de beroemde Griekse mezzé, net zo smaakvol!
Ingrediënten:
1 komkommer
200 g plantaardige natuuryoghurt
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Het sap van een halve citroen
1 eetlepel fijngehakte dille
Zout, peper
Bereiding:
Rasp de komkommer en wring het uit in een schone theedoek om het overtollige water te verwijderen.
Meng de komkommer met de plantaardige yoghurt, de geperste knoflook, het citroensap, de olijfolie en de dille.
Voeg zout en peper naar smaak toe en zet het in de koelkast voordat je het serveert.
Gemarineerde groentesaté
Kleurige en geurige hapjes, perfect voor een lichte en vitaminerijk aperitief.
Ingrediënten:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
10 champignons
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel Provençaalse kruiden
Bereiding:
Snijd de groenten in stukjes en meng ze met de olijfolie, sojasaus en de kruiden.
Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Rijg de groenten op de saté en serveer ze zoals ze zijn, of grill ze 10 minuten.
Geroosterde cashewnoten met gerookte paprika
Kruidige en krokante gedroogde vruchten, om te snacken zonder schuldgevoel!
Ingrediënten:
200 g ongebrande cashewnoten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gerookte paprika
½ theelepel zout
Bereiding:
Meng de cashewnoten met de olijfolie, gerookte paprika en zout.
Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 10 minuten op 180°C, roer halverwege de baktijd om.
Laat afkoelen voordat je ze eet.
Paprika- en rode linzen rillettes
Een zachte en geurige spread om op geroosterd brood te smeren.
Ingrediënten:
2 rode paprika's
100 g rode linzen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel komijn
Zout, peper
Bereiding:
Kook de rode linzen 10 minuten in kokend water en giet af.
Grill de paprika's in de oven, verwijder de schil en mix ze met de linzen, knoflook, olijfolie en kruiden.
Serveer goed gekoeld op brood of crackers.
Vitamine-rijke fruitsalade
Een licht en verfrissend dessert om af te sluiten met een zoete toets.
Ingrediënten:
1 mango
1 bakje aardbeien
1 kiwi
1 tros druiven
Het sap van een sinaasappel
Enkele muntblaadjes
Bereiding:
Snijd alle fruitsoorten in stukjes en meng ze in een kom.
Besprenkel met sinaasappelsap en voeg wat muntblaadjes toe.
Laat het een tijdje in de koelkast rusten voor je het serveert.
Dus, welk recept zal je gasten doen zwichten? Voor je vegan aperitief kun je ook een kijkje nemen bij onze verfrissende mocktail-recepten!