De onweerstaanbare yoghurtcake om samen met het gezin te bakken
Een snuifje nostalgie, een wolkje luchtigheid en een flinke scheut gezelligheid – deze yoghurtcake heeft alles in huis om jong en oud te verwennen.
Als er één herinnering is die we bijna allemaal delen, dan is het wel die van de yoghurtcake! Simpel, voordelig en overheerlijk – dit is hét recept waarmee beginnende bakkers hun eerste stappen zetten. En net daarom houden we er zo van. Meer dan zomaar een lekker tussendoortje, is het vaak onze allereerste échte bakervaring. Dus waarom die traditie niet voortzetten? Trek je schort aan en duik samen met de kinderen de keuken in. Op het menu: ons foolproof recept dat je terugbrengt naar de smaken van je kindertijd.Leren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!
Waarom het recept niet nog wat leuker maken? Gebruik gewoon het potje yoghurt als maatbeker voor de andere ingrediënten! Een makkelijke én leuke manier voor kinderen om te leren hoe je bloem, suiker en olie afmeet – zonder zich te verliezen in grammen of milliliters.
Yoghurtcake: het recept dat altijd lukt
Voor 6 grote en kleine zoetebekjes
Ingrediënten:
- 1 potje natuuryoghurt van 125 g
- 2 potjes suiker
- 3 potjes bloem
- ½ potje neutrale plantaardige olie
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de yoghurt in een mengkom en gebruik daarna het potje om de andere ingrediënten af te meten.
- Voeg de suiker toe en meng goed. Klop er daarna de eieren één voor één onder.
- Doe er de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en het snuifje zout bij en meng tot een glad beslag.
- Beboter een cakevorm en giet het deeg erin.
- Bak de cake 30 tot 35 minuten, tot hij een mooi goudbruin korstje heeft.
- Prik met een mes in het midden van de cake om te checken of hij gaar is – het mes moet er droog uitkomen.
- Laat even afkoelen, haal de cake uit de vorm en smullen maar!
Eet hem… zoals je wil!
Elke familie heeft wel een geheim ingrediënt, en iedereen geeft er zijn eigen twist aan. De yoghurtcake is een neutrale basis, ideaal om creatief mee aan de slag te gaan en aan te passen aan ieders smaak. Haal dus die potten hazelnootpasta, witte chocolade, praliné, confituur of fruitcoulis maar boven.
Onze guilty pleasure? Een bolletje vanille- of kokosijs bovenop de nog warme cake… Zalig gewoon! Hou je klaar voor een explosie van smaken!