Light Burger: recept voor een hamburger met vis

DesktopImage
0
burger_step11-116338-1-size-detail

1. Om deze burger met vis (4 grote of 8 kleine burgers) te maken heb je nodig:

 

INGREDIËNTEN (pour 4 personen)

1. 500 g witte visfilets (kabeljauw, koolvis, schelvis, enz.)

2. 100 g paneermeel

3. 2 eieren

4. 15 g milde mosterd

5. 15 g boter

6. zout en peper

 

Voor de saus

1. 150 g Griekse yoghurt

2. 30 g mayonaise

3. 45 g fijngehakte bieslook

4. 8 zilveruitjes, versnipperd

burger_step22-432961-1-size-detail

2. Klop een ei los in een bord en zet opzij. Mix de visfilets fijn in de keukenrobot, voeg het andere ei toe, de mosterd, zout en peper. Maak 4 grote of 8 kleine hamburgers met het vismengsel. Sop je vishamburgers eerst in het losgeklopte ei en haal ze daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat er aan alle kanten van elke vishamburger een goed laagje paneermeel zit.

burger_step33-075021-1-size-detail

3. Verwarm de boter in een pan en laat je visburgers goudbruin en gaar bakken. Reken op ongeveer 4-6 minuten voor de kleine burgers en 8-10 voor de grote.

Slideshows/burger_step33-075021-1-size-detail

burger_step44-133374-1-size-detail

4. Maak een yoghurtmayonaise door de yoghurt, de mayonaise, de bieslook en de zilveruitjes te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

burger_step55-129616-1-size-detail

Serveer je lichte zelfgemaakte visburgers met een beetje volkorenbrood, sla, tomaat, komkommer en je yoghurtmayonaise. Als je een visliefhebber bent, probeer dan ook eens het heerlijke recept van zalm in papillot, in de microgolfoven.

0
Background2-1920X660
Background3-1920X660
Background1-1920X660

Word een Ambassadeur

Ontdek als eerste nieuwe producten van P&G.
Ontvang gratis producten, staaltjes en andere verrassingen die je met vrienden kunt delen.
Deel je eerlijke mening met de merken die luisteren.
AMBASSADOR CLUB

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: