
1. Om deze burger met vis (4 grote of 8 kleine burgers) te maken heb je nodig:
INGREDIËNTEN (pour 4 personen)
1. 500 g witte visfilets (kabeljauw, koolvis, schelvis, enz.)
2. 100 g paneermeel
3. 2 eieren
4. 15 g milde mosterd
5. 15 g boter
6. zout en peper
Voor de saus
1. 150 g Griekse yoghurt
2. 30 g mayonaise
3. 45 g fijngehakte bieslook
4. 8 zilveruitjes, versnipperd

2. Klop een ei los in een bord en zet opzij. Mix de visfilets fijn in de keukenrobot, voeg het andere ei toe, de mosterd, zout en peper. Maak 4 grote of 8 kleine hamburgers met het vismengsel. Sop je vishamburgers eerst in het losgeklopte ei en haal ze daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat er aan alle kanten van elke vishamburger een goed laagje paneermeel zit.

3. Verwarm de boter in een pan en laat je visburgers goudbruin en gaar bakken. Reken op ongeveer 4-6 minuten voor de kleine burgers en 8-10 voor de grote.


4. Maak een yoghurtmayonaise door de yoghurt, de mayonaise, de bieslook en de zilveruitjes te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer je lichte zelfgemaakte visburgers met een beetje volkorenbrood, sla, tomaat, komkommer en je yoghurtmayonaise. Als je een visliefhebber bent, probeer dan ook eens het heerlijke recept van zalm in papillot, in de microgolfoven.
Je staat op het punt je reactie te verwijderen.