Zo maak je een trio verrassende dressings (voor de salade)


Thuis
4/10/2018
Ben je op zoek ben naar wat inspiratie om je slaatjes meer smaak te geven? Probeer dan zeker deze dressings die een flinke dosis zomer aan iedere salade geven.

Foto van ingrediënten

Ingrediënten (4 personen) voor de basilicum vinaigrette

Het sap van 1 citroen
75 g verse, versnipperde basilicum
1 teentje look, versnipperd
1 el Dijonmosterd
zeezout
zwarte peper
1 el honing
100 ml olijfolie

Citroen uitgeperst met zijn sap in een klein bakje en de fijngesneden basilicum

1. Pers de citroen in een kom. Versnipper de look en basilicum en zet opzij.

De bereiding wordt gemengd in een kom

2. Meng de honing, mosterd en olijfolie met het citroensap. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Heerlijk om een zuiders tintje te geven aan een salade.

Foto van ingrediënten

Ingrediënten (4 personen) voor de yoghurt en dragon vinaigrette
Het sap van 1 citroen
75g verse, versnipperde dragon
1 teentje look, fijngesneden
1 el mosterd
zeezout
zwarte peper
1 el honing
100ml olijfolie

Gehakte dragon met een klein stukje knoflook

1. Doe het het citroensap in een kom. Versnipper de dragon en look en zet opzij.

De bereiding wordt gemengd in een kom

2. Meng de honing, mosterd, yoghurt, olijfolie en het citroensap samen. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Geniet van een romige dressing zonder de calorieën.

Foto van ingrediënten

Ingrediënten (4 personen) voor de tomatenvinaigrette
2 rijpe tomaten, zaadjes verwijderd
1 sjalot, gepeld en versnipperd
1 teentje look, fijngesneden
30ml rode wijnazijn
45ml extra vierge olijfolie
Zout en peper

Halve tomaten gerapt op een bord, kleine stukjes sjalot in een lepel, geraspte stukjes knoflook

1. Rasp de tomaten tot het vel. Houd enkel de pulp en het sap, vergeet hier niet de zaadjes uit te zeven. Versnipper de look en sjalot.

De bereiding wordt gemengd in een kom

2. Meng de olijfolie en de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Goed mengen. Deze verse, zomerse dressing werkt niet enkel bij groene slaatjes, maar ook bij gegrild vlees en pastasalades.