Tips stof- en allergenenvrij huis met Swiffer


Thuis
14/05/2021
Geef huisstofmijtallergie geen kans. Met deze simpele trucs van Swiffer maak je je huis in een handomdraai gezonder en gezelliger.

Wist je dat stofmijtuitwerpselen - de minuscule stukjes die deze microscopisch kleine beestjes achterlaten in het stof - een van de meest voorkomende allergenen in huis is? Bovenop het huis allergenenvrij maken moet je ook nog het nodige stof verwijderen. Zeker in de lente, wanneer allergieën het sterkste opspelen, is het cruciaal om te weten hoe je je huis allergeenvrij kan houden. Gelukkig kunnen Swiffer Vloerreiniger en Swiffer Dusters die tot 70% van stof en allergenen verwijderen je hiermee een handje helpen.

Stof verwijderen
Waar klassieke stoffers enkel het stof de lucht in doen dwarrelen, zijn Swiffer Dusters goed in het aantrekken en vasthouden van stof en de huismijtuitwerpselen die er in zitten. Met duizenden vezels weet de Duster stof op te pakken en vast te houden, Swiffer laat het stof niet ronddwarrelen maar pakt het op en sluit het in. Zo wordt het stof in een handomdraai verwijderd.

Dierenhaar en huidschilfers
Wanneer huisdieren ruien laten ze vreselijk veel haar en huidschilfers achter die een aantal welgekende allergieën veroorzaken. Je kan je huisdier elke week in bad doen, of ze van de meubels afhouden (succes!). Maar veel makkelijker is een Swiffer Vloerreiniger te gebruiken want met zijn krachtige elektrostatische doekjes weet het moeiteloos huidschilfers, stof en haar aan te trekken en te verwijderen. Ontdek hier interessante tips om je huis netjes te houden voor jou en je huisdieren.

Moeilijk te bereiken plekjes
Wanneer heb je voor het laatst nog eens boven op je boekenkast gekeken? Je moet weten dat stof en allergenen zich graag op moeilijk te bereiken plekjes zoals daar verstoppen. De steel van Swiffer Duster XXL kan je tot 180 cm lang uitschuiven waardoor het afstoffen van die moeilijk te bereiken plekjes kinderspel wordt. En met 4 instelbare posities op het handvat van de Swiffer Duster kan je achter, boven, rond en onder eender welk obstakel poetsen.

Pollen
Het is bijna onmogelijk om pollen te vermijden in de lente, zeker 's ochtends vroeg wanneer het meeste vrijkomt. Maar wanneer de pollen uit de hand beginnen te lopen helpen Swiffer Dusters en Swiffer Vloerreiniger om het verschil te maken. Ze trekken pollen aan, ze houden ze vast en verwijderen ze uit het huis.

Luchtfilters
Allergenen dwarrelen het liefst rond en een luchtfilter helpt de lucht die je inademt te reguleren, maar dagelijks de filter reinigen is overbodig. Als je Swiffer Dusters of Vloerreiniger gebruikt kan je de hoeveelheid stof en allergenen in je huis reduceren tot het punt waar je filter reinigen helemaal onderaan op je to-do lijstje kan komen te staan.