10 tips om je vaatwasmachine perfect te vullen

10 tips om je vaatwasmachine perfect te vullen

Als je de vaatwasmachine slordig vult is de kans groot dat er vaatwerk omvalt. Met als gevolg dat het niet proper is of nog erger, dat er (vuil) water in het vaatwerk blijft staan. Niet erg hygiënisch dus. Ontdek onze tips en ga voor een perfect propere vaat.


1. Schraap grote stukken etensresten van de borden af en gooi ze in de vuilnisbak. Spoel de vaat alleen voor als het echt nodig is. In de meeste gevallen vereisen vaatwasmachines echt niet dat je de vaat afspoelt voor je het er in zet.

2. Glazen zet je op de bovenste korf netjes tussen de rekjes. Plaats de glazen niet over de rekjes want dan gaan ze ratelen en krijg je soms afdrukken van de ‘pinnetjes’ op je glazen.

3. Borden plaats je onderaan en richt je naar het centrum van de machine, dus niet allemaal in dezelfde richting.

4. Kommetjes
zet je bovenaan. Ook deze zet je met de binnenzijde naar het centrum, zo kan het water er makkelijk in.

5. Het bestek leg je in de besteklade of in het bestekmandje. In het mandje zet je ze met het handvat naar beneden. Enkel scherpe messen zet je uit veiligheidsoverwegingen best met het handvat naar boven of je legt ze horizontaal in de bovenste korf.

6. Ovenschotels plaats je onderaan aan de buitenzijdes, zo voorkom je dat ze het draaien van de bovenste sproeiarm belemmeren.

7. Kookgerei zoals grote pollepels, lepels of spatels plaats je best horizontaal in de bovenste korf, met de holle zijde naar beneden.

8. Pannen, grote kommen en kookpotten plaats je lichtjes schuin in de onderste korf. Deze korf heeft ook neerklapbare rijen zodat er meer potten en pannen in geplaatst kunnen worden.

9. Plastic kommetjes zet je best in de bovenste korf.

10. Dit was je beter niet in de vaatwasmachine
- houten kookgerei zoals lepels, een deegrol of kommetjes
- handbeschilderde borden
- scherpe koksmessen
- delicate glazen en zilver
- aluminium

Wist je bovendien dat als je je vaatwasmachine regelmatig proper houdt, je machine dan langer meegaat en bovendien heb je dan altijd het beste afwasresultaat. Zo draag je zorg voor je afwasmachine.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow