Af en toe een grote keukenschoonmaak? Dat is écht nodig!

Af en toe een grote keukenschoonmaak? Dat is écht nodig!

Keukenprinsessen zijn misschien niet altijd poetsfanaten, maar het is echt wel nodig om de kastjes en koelkast af en toe een grondige beurt te geven. Al was het maar om te controleren of alle producten die erin staan nog oké zijn. En ook de oven moet er regelmatig aan geloven…


De keukenkasten

Maak je keukenkasten enkele keren per jaar leeg en gooi spullen die je nooit gebruikt gewoon weg. Reinig de kastjes met een sopje van allesreiniger of een allesreinigerspray, en wrijf ze daarna droog met een droge doek. Controleer ook even de houdbaarheidsdatum van voedingsproducten vóór je ze weer in de kast zet.

De koelkast

Was je koelkast elke seizoen grondig uit. Doe dat het best vóór je de grote weekendboodschappen doet, dat scheelt je een pak tijd om uit en in te laden. Gebruik voor het schoonmaken een sopje met allesreiniger. Haal ook het vrieskastje leeg en wikkel nog bevroren producten in een paar vellen krantenpapier of zet ze even in een koelbox. Ontdooi het vrieskastje, maak het schoon (vergeet de afsluitrubbers niet!) en droog het uit. Check ook nu de houdbaarheidsdata vóór je alles weer terugzet.

De oven

Gebruik voor de oven en microgolfoven een ontvettende allesreinigerspray. Aangekoekt vuil of ingebakken vet verwijder je het best met een schuursponsje en een allesreiniger. Tips:

  • Verwarm de oven eventjes voor je hem schoonmaakt.
  • Of bespaar jezelf werk: zet na gebruik een half kopje met ammoniak in de oven, sluit de oven en zet hem af. Laat de ammoniak minstens een aantal uren – bij voorkeur een nachtje – staan. Haal het kopje weg en maak de oven schoon met een doek en een sopje met water en allesreiniger.
  • In de microgolfoven helpt een bakje water. Warm dat even op, haal het eruit en wrijf dan in een handomdraai alle vet en vuil weg.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Niemand maakt graag een toilet schoon, maar er houdt ook niemand van een vuile wc. Aan de slag dan maar en bedenk: hoe vaker je de pot onder handen neemt, hoe minder werk je dat kost, zeker als je kunt rekenen op de kracht van uitstekende producten!

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Poetsen? Zet je man aan het werk!

Poetsen? Zet je man aan het werk!

Poetsen? Zet je man aan het werk!

Het blijft een noodzakelijke klus, maar wie heeft er nu zin in meer poetsen? Gelukkig doen wij er alles aan om het plezieriger te maken! We vertelden al hoe slimmeriken sneller en beter poetsen… en jullie kwamen met nog een boel extra tips en trucs. Met stip de leukste: “Zet je man aan het werk!”. Maar hoe pakken jullie dat (of beter: hem) aan? Vertel het ons ‘Facebookgewijs’. Intussen vinden jullie hier nog een paar ideetjes om vrolijker en efficiënter te poetsen. En een paar slinkse trucs om ook je huisgenoten te laten helpen.