Daarom zijn poetsvrouwen zo happy...

Daarom zijn poetsvrouwen zo happy...

Heb je net de vloer gedweild, staat er weer een afwas op je te wachten. En dan is er nog die wasmand waar je nooit de bodem van ziet... Toch zitten er ook positieve kanten aan het huishouden. Zin in meer-experte Zamarra geeft je vier goeie redenen om te poetsen.


1. Je wordt er gezond van
Schoonmaken is goed voor je lijf. Het is een gratis workout: met een grondige schoonmaakbeurt van de badkamer verbrand je 400 Kcal, het hele huis stofzuigen kost 190 Kcal. Bovendien train je je spieren en conditie: de vloer stevig schrobben staat gelijk aan aerobics! Je kan in de juiste stemming komen door je sportkleding aan te trekken en voor een stevig muziekje te kiezen.

2. Je wordt er gelukkig van
Als je geen fut meer hebt, is de neiging om op de bank te gaan hangen groot. Maar dat levert je niks op. Beweging (hoe klein ook) heeft een positief effect op de neurotransmitters die je humeur verbeteren en verlaagt het niveau van het stresshormoon cortisol. Door regelmatig huishoudelijke klussen te doen, kan je zelfs een depressie bestrijden en Alzheimer langer uitstellen. 

Daarom zijn poetsvrouwen zo happy...

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Het helpt je plannen te maken
Tijdens het uitvoeren van simpele huishoudelijke taken, zoals afwassen of strijken, kan je eenvoudig je gedachten de ruimte geven om af te dwalen. Dagdromen geeft samenhang aan je leven. Bovendien is het de ultieme manier om lessen die in het verleden zijn geleerd een plaats te geven in je toekomstplannen. 

4. Het bevredigt je oermens
Vaak is het resultaat van wat je doet helemaal niet zichtbaar, of ligt de beloning in de verre toekomst. Dat geeft weinig bevrediging. Alles wat onze voorouders deden - jagen, hutjes bouwen - gaf wél direct resultaat. Uit onderzoek blijkt dat we altijd een beetje oermens zijn gebleven en dat we veel beter functioneren als we meteen resultaat zien. Poetsen geeft direct resultaat en dus directe bevrediging. 

Zamarra

Huis & thuis experte
Zamarra

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

peetje11

peetje11

gemeld

We zullen er dan maar aan beginnen. Als ik boos ben, helpt het om te werken met een hoge drukreiniger, het klinkt misschien gek, maar toch is het zo.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!