Daarom zijn poetsvrouwen zo happy...

Daarom zijn poetsvrouwen zo happy...

Heb je net de vloer gedweild, staat er weer een afwas op je te wachten. En dan is er nog die wasmand waar je nooit de bodem van ziet... Toch zitten er ook positieve kanten aan het huishouden. Zin in meer-experte Zamarra geeft je vier goeie redenen om te poetsen.


1. Je wordt er gezond van
Schoonmaken is goed voor je lijf. Het is een gratis workout: met een grondige schoonmaakbeurt van de badkamer verbrand je 400 Kcal, het hele huis stofzuigen kost 190 Kcal. Bovendien train je je spieren en conditie: de vloer stevig schrobben staat gelijk aan aerobics! Je kan in de juiste stemming komen door je sportkleding aan te trekken en voor een stevig muziekje te kiezen.

2. Je wordt er gelukkig van
Als je geen fut meer hebt, is de neiging om op de bank te gaan hangen groot. Maar dat levert je niks op. Beweging (hoe klein ook) heeft een positief effect op de neurotransmitters die je humeur verbeteren en verlaagt het niveau van het stresshormoon cortisol. Door regelmatig huishoudelijke klussen te doen, kan je zelfs een depressie bestrijden en Alzheimer langer uitstellen. 

Daarom zijn poetsvrouwen zo happy...

3. Het helpt je plannen te maken
Tijdens het uitvoeren van simpele huishoudelijke taken, zoals afwassen of strijken, kan je eenvoudig je gedachten de ruimte geven om af te dwalen. Dagdromen geeft samenhang aan je leven. Bovendien is het de ultieme manier om lessen die in het verleden zijn geleerd een plaats te geven in je toekomstplannen. 

4. Het bevredigt je oermens
Vaak is het resultaat van wat je doet helemaal niet zichtbaar, of ligt de beloning in de verre toekomst. Dat geeft weinig bevrediging. Alles wat onze voorouders deden - jagen, hutjes bouwen - gaf wél direct resultaat. Uit onderzoek blijkt dat we altijd een beetje oermens zijn gebleven en dat we veel beter functioneren als we meteen resultaat zien. Poetsen geeft direct resultaat en dus directe bevrediging. 

Zamarra

Huis & thuis experte
Zamarra

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

peetje11

peetje11

gemeld

We zullen er dan maar aan beginnen. Als ik boos ben, helpt het om te werken met een hoge drukreiniger, het klinkt misschien gek, maar toch is het zo.

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

’n Schoon huis, 365 dagen lang

’n Schoon huis, 365 dagen lang

’n Schoon huis, 365 dagen lang

Naast de wekelijkse poetsbeurt zijn er klusjes in en rond het huis die je maar beter regelmatig inplant. Klaar? Start!

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Maak je eigen poetsmandje

Maak je eigen poetsmandje

Maak je eigen poetsmandje

Poetsen is al een opdracht op zich en er bestaat niets meer vervelender dan aan je badkamer beginnen en je realiseren dat je je Swiffer duster beneden in de living hebt laten liggen… Gebruik dus een handige poetsmandje zodat je altijd al je schoonmaakgerief bij de hand hebt.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...