Dit is de ideale manier om kalk te bestrijden

Dit is de ideale manier om kalk te bestrijden

Er is hard water in maar liefst 77% van België, het hoogste niveau in Europa. En hard water is dé broeihaard van kalk. Maar wat is hard water nu precies, en wat doe je eraan?


Water is méér dan alleen water. Afhankelijk van de regio bevat ons belangrijkste levensmiddel de meest uiteenlopende stoffen zoals kalk (calcium) en magnesium. Deze mineralen zijn enorm belangrijk voor de opbouw van spieren en beenderen, maar zorgen er ook voor dat het leidingwater hard is (zie kaart), wat minder aangename gevolgen kan hebben.

Hard water: wat is het precies?
Kalk komt als volgt in ons leidingwater terecht: de verschillende kalk- en magnesiumpercentages worden beïnvloed door de omliggende gesteenten in de regio. De mineralen in de bodem lossen immers op in het regenwater, waarna het grondwater wordt. Hoe meer kalk het water dus opneemt, hoe harder het wordt. En hoe meer kalkafzetting of witte aanslag op tegels of elektrische apparaten.

Dáárom wil je zacht water
Een te hoog kalkgehalte heeft ook gevolgen voor onze gezondheid. Zo zorgt kalk in het water er bijvoorbeeld voor dat shampoo en douchegel moeilijker oplossen. Ze worden gewoon weggespoeld zonder dat ze hun reinigende werking hebben kunnen uitvoeren. Zacht water daarentegen, zorgt ervoor dat huid en haar zachter aanvoelen. Ook bij aandoeningen zoals neurodermitis of eczeem helpt zacht water de jeuk te verminderen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo maak je kalkaanslag schoon
Hét redmiddel voor een kalkvrije keuken en badkamer? Antikal: dat reinigt niet alleen alle oppervlakken grondig en verwijdert kalkaanslag in alle zachtheid, maar voorkomt ook de vorming van nieuwe kalkaanslag. Bovendien blijven de oppervlakken tot 3x langer proper dan met een gewone kalkreiniger dankzij de unieke preventieve actie.

Dé oplossing voor zacht water
Wie in een regio woont met hard water en toch zacht water wil, kan een waterfilter gebruiken. Deze kan op de watertoevoer in de kelder of op de waterleiding in de keuken worden aangesloten. Fijne bijkomstigheid: hier komt via een tweede waterkraan spuitwater met traploos instelbare koolzuurwaarde uit de leiding!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Johan

Johan

gemeld

Graag dank u

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer