Dreft tips voor de afwas

Dreft tips voor de afwas

Omdat je geen vaatwasmachine hebt, omdat iets is aangebakken of omdat je je mooiste servies hebt gebruikt: je moet regelmatig iets met de hand afwassen. Hier zijn enkele afwastips die je grootmoeder vast al kende.


Bereid je voor
Plaats alles in de juiste volgorde naast de gootsteen. Eerst de glazen en het bestek, dan de borden en op het laatst de potten en pannen. Maak ruimte om de propere stukken te laten drogen op het afdruipgedeelte van je gootsteen of op een handdoek ernaast.
Vul je gootsteen tot de helft met warm water. Maak het niet te heet, zo beschadig je je handen en je mooi servies niet. Terwijl het water stroomt, voeg je een paar druppels Dreft toe en maak je een sopje.

Kies je materiaal
Dit heb je nodig:

  1. Een nylon sponsje dat geen krassen maakt of een plantaardige spons voor de glazen, borden, geëmailleerde schotels, anti-aanbakpannen en aluminium voorwerpen.
  2. Een schuurspons die je enkel gebruikt voor onbehandelde, stevige metalen potten en pannen. De algemene regel is om niet te hard te schrobben. Moderne, krachtige afwasmiddelen doen het meeste werk voor je. Dreft Platinum doet op 10 minuten het werk van een hele nacht weken. Zo staat je gootsteen niet langer vol met inwekende schotels.
  3. Koop een lange flessenborstel om vazen of kannen met een kleine opening schoon te maken.
  4. Als je je vaatwerk met de hand wilt afdrogen, kies je het best een handdoek van natuurlijk vezels zoals katoen of linnen om streeploos af te drogen.

Eerst de glazen
Begin met de glazen in het warmste en zuiverste water. Heet water verdampt ook sneller, waardoor je minder vlekken krijgt. Wil je een extra helder resultaat, draai de schone glazen dan om, laat het water eraf druipen en wrijf ze schoon met een droge, stofvrije, katoenen of linnen keukendoek.
Als je glazen troebel zijn, gebruik je wellicht hard water. Je kunt dit oplossen door je glazen van tijd tot tijd schoon te wrijven met witte alcoholazijn. Je hoeft ze niet na te spoelen want azijn verdampt vanzelf.

Gietijzer schoonmaken
Er wordt gezegd dat sop je goeie ouwe potten kan beschadigen. Je hebt wel zeep nodig om aangekoekt voedsel te verwijderen en vet op te lossen. Zorg er gewoon voor dat je het schoonmaakmiddel grondig afspoelt onder een lopende kraan. Gietijzer roest snel, dus droog het onmiddellijk af met wat keukenrol om roestvlekken op je keukenhanddoeken te voorkomen.

Kristal, porselein en zilverwerk schoonmaken

  • Kristal en porselein brokkelen snel af wanneer je ze in de gootsteen stapelt. Leg een handdoek in je gootsteen voor extra bescherming.
  • Kristal verdraagt geen hitte, dus gebruik warm of lauw afwaswater. Het water in je vaatwasmachine is sowieso te warm voor kristal.
  • Doordat porselein poreus is, kan er water onder het glazuur terechtkomen. Laat porselein dus niet te lang weken.
  • Zilveren en verzilverd bestek mag je ook niet laten weken. Sommige stoffen, zoals zout, kunnen edelmetalen aantasten. Was het bestek onmiddellijk nadat je de glazen hebt gedaan. Spoel onmiddellijk af. De vaatwasser is te agressief voor zilverwerk.
  • Was al deze kostbare stukken één voor één met een zachte spons. Gebruik geen schuurmiddelen. Als er iets blijft kleven, krab je het eraf met je vingernagel.

Verzorg je handen
Doe je ringen uit voor je afwast. Zo vermijd je dat er water blijft zitten tussen de ringen en je vingers. Als je mooiere, zachtere handen wilt krijgen tijdens het afwassen, kies dan voor Dreft Clean & Care met een vleugje Olaz-zachtheid. Je handen zien er beter uit en voelen zachter aan, terwijl het vet verwijderd wordt.
Droog je handen grondig maar voorzichtig af met een zachte handdoek zodat je huid mooi blijft.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

3 tips voor een schone keuken zonder moeite

3 tips voor een schone keuken zonder moeite

3 tips voor een schone keuken zonder moeite

Een keuken netjes houden is een onbegonnen werk. Je weet dat je na elke maaltijd opnieuw moet beginnen. Dit zijn 3 stappen om je taken te organiseren, tijd te winnen en er een lichte, lonende en snelle klus van te maken.

Maak je keuken gezinsvriendelijk

Maak je keuken gezinsvriendelijk

Maak je keuken gezinsvriendelijk

Ben je ook van mening dat de keuken het hart is van je huis? Dan heb je waarschijnlijk wel eens het gevoel dat hem netjes houden je te veel wordt. Met deze praktische tips tover je je keuken om in een plek die weinig onderhoud vraagt. Hier vind je wat ideeën om de perfecte leef- en eetruimte te creëren voor je gezin.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Home, Happy Home!

Home, Happy Home!

Home, Happy Home!

Een huis is het hart van het gezin. Het is belangrijk voor ons om een gelukkig, comfortabel en schoon huis te hebben - en het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het veilig, duurzaam en efficiënt is. Schoonmaakproducten zijn onderdeel van het dagelijks leven, en dus is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken: welke producten kopen we en hoe bergen we ze op.