Een makkelijk te onderhouden huis

Een makkelijk te onderhouden huis

Om je huis makkelijk te kunnen onderhouden, zijn er al van bij de inrichting factoren waar je rekening mee kan houden.


Het onderhoud, een noodzakelijk kwaad

Voor de meeste mensen is het onderhouden van hun woning niet hun favoriete bezigheid. Om deze klus zo makkelijk mogelijk te maken, hou je hier best rekening mee bij de inrichting

Het onderhoud van het woongedeelte

De belangrijkste regel voor een makkelijk te onderhouden huis is: voorkomen is beter dan genezen. Analyseer hoe je in het leven staat en welke impact die heeft op je huishouden. Met een beetje gezond verstand, kom je een heel eind.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

  • Heb je de neiging om kleine spulletjes te verzamelen, zorg ervoor dat je huis dan niet volstaat met potjes en schalen om al die rommel in te gooien (en er vervolgens nooit meer naar om te kijken.
  • Heb je kleine kinderen en huisdieren, dan zijn tapijten geen goed idee. Ze zijn verzamelplaatsen van vuil en niet makkelijk van moeilijke vlekken te ontdoen.
  • Hou je erg van tijdschriften en kranten, voorzie dan een vaste tijdschriftenmand die je eens per maand in de papiermand kan legen.
  • Train jezelf dagelijks in goede gewoontes om je onderhoudsroutine te verlichten: ga nooit een kamer in of uit zonder iets mee te nemen, op te ruimen of op zijn plaats te zetten.

De “mudroom" of modderkamer onderhouden

Maak goede afspraken met je huisgenoten en zorg voor wat ze in Amerika de “mudroom" noemen: die ene ruimte in het huis waar je met je schoenen vol modder binnen mag, waar je je besneeuwde jas kan uitdoen en waar de kinderen zich omkleden na het buitenspelen, alvorens zich in de andere delen van het huis te begeven. Zorg ervoor dat deel van huis onderhoudsvriendelijk is opgevat, met gladde, makkelijk te reinigen vloeren en voldoende bergruimte voor kleine spullen. Deze ruimte kan je dan zo vaak als nodig snel een beurt geven.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina