100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.


ROUTINE RULES
Het klinkt verschrikkelijk saai, maar routine is gewoon efficiënt. Het betekent namelijk dat je op vaste dagen steeds weer dezelfde huishoudelijke taken uitvoert. Op maandag worden de lakens verschoond en doe je de was, woensdag is je strijkdag, vrijdag krijgen de slaapkamers een stofzuigbeurt, zaterdag ga je naar de supermarkt, enzovoort. Waarom? Het maakt de wekelijkse to-doberg stukken overzichtelijker. Bovendien zorgt het vaste stramien voor minder kopzorgen. Die berg was? Tja, dat is een zorg voor maandag. Maak een schema van je wekelijkse huishoudklussen en hang dit op in de keuken. Handig voor jezelf en voor het hele gezin.

LIJSTWERK
Loop niet rond met een hoofd boordevol to-do’s, maar zet ze op papier. Het allerleukste? Doorstrepen en merken dat je al heel wat verzet hebt.
Er zijn wel een paar vuistregels voor je to-dolijst:

  1. Zet de belangrijkste of meest dringende taken bovenaan.
  2. Geef jezelf voldoende tijd om een klusje af te krijgen, je weet immers nooit welke gewenste en ongewenste afleidingen op je pad komen.
  3. Een grote taak? Verdeel die in deeltaken, zo blijf je gemotiveerd. Zet bijvoorbeeld niet ‘Grote schoonmaak keuken’ op je lijst, maar som alle verschillende klusjes in detail op.
  4. Overdrijf niet en schrijf enkel klusjes op die je ook echt gaat of kunt doen.
  5. Zet er ook de kleine taken op, zoals een kaartje of een brief versturen. Deze zijn snel realiseerbaar en dus ook extra snel door te strepen.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

WEEKMENU’S
Ben jij het type dat meerdere keren per week naar de supermarkt gaat? Hoog tijd om het weekmenu eens uit te proberen! Trek voor je naar de winkel gaat een uurtje uit en leg vast wat je de komende week zal eten. Het levert je gemoedsrust op en bespaart je enkele tijdrovende uitjes naar de supermarkt. Om het nog sneller te laten gaan, maak je je boodschappenlijstje volgens de winkelindeling van je supermarkt.
Of nog beter: koop online. Handig, want dit kan tijdens je middagpauze op het werk of ’s avonds na sluitingstijd. Bovendien vermijd je op die manier impulsaankopen. De boodschappen haal je eenvoudig af op het afgesproken tijdstip.

Van ons, voor jou:
de najaarskalender
september, oktober, november
Print de kalender uit en hang ‘m op in je huis.
Zo ontsnapt geen enkel herfstklusje meer aan je aandacht.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy