Grote lenteschoonmaak in de keuken

Grote lenteschoonmaak in de keuken

Met de eerste zonnestralen van de lente zien we plots stof en vuiltjes in alle hoeken van de kamer. Zin in meer brengt een handig stappenplan voor een properder huis waarbij we stof geen kans geven!


Kasten en lades
We beginnen door alles weg te gooien dat over datum is; eten in blik, kruiden, droge voeding... Zo komt er plaats vrij in de voorraadkasten en ijskast. Sommige voedselbanken nemen zelfs producten aan die net voorbij hun houdbaarheidsdatum zijn.
We beginnen bovenaan en werken naar beneden toe.
We poetsen schappen en kastjes met een vochtige doek, en gebruiken scherpe chemicaliën enkel wanneer dat echt nodig is, zoals voor moeilijke vlekken en hardnekkig vuil.
We gebruiken rekjes om kruiden te sorteren en opbergblikken of -dozen voor droge voeding.

We ontdoen het aanrecht van overbodige rommel
We kijken eens goed naar alles wat kostbare ruimte op het aanrecht inneemt. We overwegen dus welke apparatuur essentieel is en wat we vaak gebruiken. Voor de rest zoeken we een plekje in een kast of lade. We doen alle kapotte spullen, losse onderdelen en keukengerei die we toch nooit gebruiken weg door ze weg te geven of te recycleren. Less is more. Wanneer we “ontrommeld" zijn, maken we het aanrecht als volgt schoon:
Met een azijnwater mengsel krijgen we de tegels weer schoon.
Om de voegen schoon te maken brengen we een reinigingsproduct aan en boenen we ze met een tandenborstel.
We gebruiken het azijnwater mengsel NIET op marmeren werkbladen; marmer wordt hierdoor aangevreten.
Granieten werkbladen reinigen we met warm water en zeep. We drogen onmiddellijk af met een zachte doek om strepen te voorkomen.
We gebruiken (isopropyl) alcohol om aangekoekt vet en moeilijke vlekken te verwijderen.
We benutten mandjes en schalen voor fruit en groenten die sterk ruiken zoals ajuinen, look en sjalotjes, en losse items zoals balpennen en notitieblokjes voor boodschappenlijstjes.

De microgolfoven niet vergeten
De spetters en stukjes eten die aan de binnenzijkanten en bodem van de microgolf aangekoekt zitten, kunnen moeilijk te verwijderen zijn. We maken dus een doek nat en stoppen het een minuutje in de microgolfoven. De stoom helpt het vuil verzachten en losweken, hierna kunnen we het wegvegen met het doek. Voorzichtig: het doek en de binnenzijde kunnen erg heet zijn geworden.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verzet de ijskast
Het meest vergeten plekje in de keuken is onder de ijskast. Nadat we al het eten dat over de datum is hebben weggegooid en de schappen hebben gereinigd, halen we de ijskast van tegen de muur of uit de hoek. We stofzuigen alle vuiligheid weg en reinigen de vloer met het juiste product. En natuurlijk vergeten we niet bovenop de ijskast te reinigen!

De lenteschoonmaak hoeft geen overweldigend werk te zijn. We pakken gewoon één gebied per keer aan: de ene dag reinigen we de keukenkastjes en de ijskast doen we de volgende dag. Ook de andere ruimtes moeten worden aangepakt voor een succesvolle lenteschoonmaak. We denken zo bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de living of ook van de badkamer. We kunnen zelfs de kinderen aan het werk zetten door hen hun eigen slaapkamer te laten reinigen. Samen zijn we er zo doorheen. Als beloning bakken we verse koekjes of een overheerlijke maaltijd!

Producten in de kijker

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Lschelli

Lschelli

gemeld

Handig seg!

  • melden
Dolomiti

Dolomiti

gemeld

Ik leg op de keukenkasten zilverpapier dat ik aan de randen vastplak met gewoon plakpapier.Eronder blijft alles proper.Wegnemen en nieuw plakken.en de klus is geklaard.Grtj Leen

  • melden
amber108

amber108

gemeld

leg boven op je keukenkasten oude kranten opengeplooid ,zo blijven deze bovenaan netjes en kan je de kranten op tijd verwisselen met de vuiligheid voor weer propere exemplaren te leggen

  • melden
Noukietje

Noukietje

gemeld

Ook een goed middeltje voor je microgolf uit te kuisen is een kommetje met water zoals beschreven met de natte doek maar in het kommetje leg je een paar schijfjes citroen en je microgolf zal ook nog lekker geuren door de citroen.

  • melden
schatje1

schatje1

gemeld

Ik heb die koekjes al zelf gemaakt en ze zijn heel leek mmmmm

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!