Hoe reinig je het best de badkamer?

Hoe reinig je het best de badkamer?

Geen zin om te beginnen aan de schoonmaak van de badkamer? Met deze tips zijn we verzekerd van een kraaknette badkamer op een mum van tijd!


Het bezoekje aan de badkamer is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks hygiëneritueel. Hij verdient dan ook onze grondige aandacht. Maar hoe kunnen we nu het beste onze badkamer schoonmaken? Hier zijn enkele tips waardoor we lekker kunnen genieten van een heerlijk moment voor onszelf in een kraaknette badkamer.

Tips voor een verfrissing

We maken een vliegende start met het schoonmaken van de badkamer door te beginnen met het volgende:

 • We verzamelen alle handdoeken, badjassen en de badkamermat en gooien deze bij de vuile was. Op die manier is de badkamer schoonmaken veel simpeler.
 • We gooien alle tandenborstels weg met versleten borstelharen. We zorgen er ook voor dat we onze tandenborstels minstens één maal om de 3 maanden vervangt.
 • We houden antibacteriële doekjes bij de hand zodat we altijd de wasbak, kraan en doorspoelknop van de wc kunnen reinigen. Dit zijn erg populaire plekken voor bacteriën.

Tips voor het badkamer schoonmaken

 • Zijn het toilet, wasbak, bad en/of douche van plastic, acryl, keramiek of email gemaakt? Wanneer we het niet zeker weten kunnen we het beste kiezen voor schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor alle oppervlakten. Hoewel emaille sterk lijkt, kunnen sommige producten de afwerking aantasten.
 • Wanneer we de wasbak en het bad schoonmaken kunnen we beter de zachte kant van de spons gebruiken in plaats van de ruwe kant.
 • Een beetje schimmel is geen ramp, want met een goede poetsbeurt en de juiste producten is dit zo verdwenen. Schrobben is de boodschap!
 • We kijken zeker even de houdbaarheidsdatum op de medicijnen na in het medicijnenkastje, en vervangen deze indien de houdbaarheid is verlopen.
 • De bekers waarin de tandenborstel bewaard worden moet zeker ook worden afgewassen.
 • Wanneer we de vuilnisbak in de badkamer regelmatig leeg maken zullen onze familieleden minder snel geneigd zijn make-up doekjes, wegwerpbare contactlenzen en flosdraad door de WC te spoelen.
 • We zorgen ook dat we de tandenborstels niet te dicht bij het toilet bewaren, en doen het toiletdeksel naar beneden voordat we doorspoelen. Doen we dit niet, kunnen er fijne deeltjes uit het toiletwater in de badkamer terecht komen.

Meer lezen over schoonmaken?

Producten in de kijker

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

suikerfabriek

suikerfabriek

gemeld

mijn s Swiffer zou ik niet meer kunnen missen hij neemt letterlijk alle stof en haren weg en

 • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Lenteschoonmaak met een vleugje magie

Lenteschoonmaak met een vleugje magie

Lenteschoonmaak met een vleugje magie

Er was eens... een magische zwerm lente-elfjes. Alles wat ze aanraakten met hun toverstokje werd schoon en fris. Dát blijft natuurlijk een sprookje, maar met deze tips en tricks vlieg jij zelf door je huis voor de grote lenteschoonmaak.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Grote lenteschoonmaak in de keuken

Grote lenteschoonmaak in de keuken

Grote lenteschoonmaak in de keuken

Met de eerste zonnestralen van de lente zien we plots stof en vuiltjes in alle hoeken van de kamer. Zin in meer brengt een handig stappenplan voor een properder huis waarbij we stof geen kans geven!