Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Niemand maakt graag een toilet schoon, maar er houdt ook niemand van een vuile wc. Aan de slag dan maar en bedenk: hoe vaker je de pot onder handen neemt, hoe minder werk je dat kost, zeker als je kunt rekenen op de kracht van uitstekende producten!


Let op de hygiëne

Ons toilet is niet de schoonste plaats in huis, zorg dus dat je tijdens het schoonmaken geen bacteriën verplaatst. Het is niet verstandig om eerst de pot schoon te maken en daarna het wasbakje. Gebruik voor het reinigen van de wc ook een apart doekje, dus niet het doekje waarmee je de keukenkastjes afneemt!

Werk in de juiste volgorde

Het toilet schoonmaken betekent niet alleen de pot schoonmaken maar ook de muren, deur, vloer, borstel en eventueel decoratiemateriaal. Daarbij is - ook al omwille van de hygiëne - de poetsvolgorde erg belangrijk. Verwijder eerst stof en spinnenwebben van het plafond en ga dan verder met dat waar normaal de minste bacteriën op zitten: eerst de lamp en eventueel decoratiemateriaal, dan de wasbak, deur en klink, het lichtknopje, de muren en leidingen. Als laatste neem je het toilet onder handen te beginnen met de pot zelf, dan de boven- en onderkant van het deksel, reinig vervolgens de boven- en onderkant van de bril en tenslotte de rand en de voet van het toilet.

Maak het je makkelijk!

Het toilet zelf maak je het best een paar keer per week schoon. Hoe vaak hangt natuurlijk af van het aantal gezinsleden. Maar dat kost je minder werk dan je denkt. De buitenzijde en de bril van het toilet zijn meteen proper met een goede allesreiniger. Maak dan de toiletpot schoon met een gewone desinfecterende toiletreiniger. Zit je met zwaardere kalkaanslag? Laat een kalkverwijderaar een nachtje intrekken, borstel en spoel de pot en klaar is kees!

TIP
De doorspoelknop, het kraantje, de lichtknop en deurklink wrijf je snel schoon met de kant-en-klare Mr. Proper wegwerpdoekjes. Hou ze bij de hand in je kleine kamertje!

grote schoonmaak in je kleinste kamertje

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Grote schoonmaak? Pak het stap voor stap aan!

Grote schoonmaak? Pak het stap voor stap aan!

Grote schoonmaak? Pak het stap voor stap aan!

Regelmatig de boel opruimen en poetsen helpt je natuurlijk een eind op weg. Maar één keer per jaar je keuken, badkamer, toilet en slaapkamer eens grondig schoonmaken, is alleen al omwille van de hygiëne, echt wel nodig. En nu het lentezonnetje binnenschijnt, zul je merken dat je je ramen, gordijnen en vloeren het best ook eens onder handen neemt.

Frisse appeltaart

Frisse appeltaart

frisse-appeltaart

Frisse appeltaart

Geschreven door Véken een lid van Zin in meer,13 december 2013

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Hou je badkamer zo proper als jezelf!

Hou je badkamer zo proper als jezelf!

Hou je badkamer zo proper als jezelf!

De badkamer wordt elke dag door het hele gezin gebruikt. Er vloeit dan heel wat lekker warm water… de ideale biotoop voor bacteriën en schimmels. Maar ook kalkaanslag is een typische badkamerkwaal. Tips voor een grondige grote schoonmaak.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015