Haal meer uit je vaatwasmachine

Haal meer uit je vaatwasmachine

Iedereen heeft zo zijn eigen maniertjes in de keuken, maar met deze slimme tips krijg je nog betere resultaten en haal je meer uit je vaatwasser.


Iedereen heeft zo zijn eigen maniertjes in de keuken, van de afwas tot het koken, maar wist je dat er slimme manieren zijn om je vaatwasmachine in te laden waardoor je nog betere resultaten krijgt?

Met deze handige tips haal je het meeste uit je vaatwasprogramma, krijg je de properste vaat en laat je je machine efficiënt draaien.   

Tip 1: Bereid je borden voor
Met Dreft Platinum hoef je potten en borden niet voor te spoelen, zet ze gewoon in de vaatwasmachine en laat de magie gebeuren! Hoewel Dreft lastige en aangekoekte resten makkelijk aankan, is je vaatwasmachine er niet op gebouwd om grote brokken eten te verwerken. Voordat je alles in de vaatwasmachine zet, schraap je dus best de restjes eten van je potten en borden.

Tip 2: Veiligheid eerst
Het is belangrijk om een basisveiligheid in de keuken te handhaven, zeker als kleine kinderen vrij door het huis rennen. Als je hulp vraagt van je kleintjes, zorg er dan voor dat er altijd een volwassene in de buurt is om de boel te overzien. Om de vaatwasmachine veilig in en uit te laden, plaats je messen met de punt naar beneden in het bestekbakje en andere scherpe objecten liggend in het bovenste rek als ze niet in het bestekbakje passen.

Dreft Platinum

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Tip 3: Het onderste rek laden
Plaats lepels en vorken naar boven toe in het bestekbakje en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar gepropt zijn zodat ze goed schoon worden tijdens het wassen. Zet voorzichtig grote schalen, kommen en borden op het onderste rek. Draai kommen en schalen naar onderen toe zodat ze goed gewassen worden, plaats ze zo dicht mogelijk bij elkaar - zonder elkaar te overlappen - om ruimte te besparen. Oordeel hoeveel ruimte je nog over hebt en vul met potten en pannen, nadat je hebt gekeken of ze vaatwasmachinebestendig zijn.

Tip 4: Het bovenste rek laden
Zet tassen en glazen in een lichte hoek zodat ze kunnen drogen zonder waterkringen op de bodem. Kijk ook even naar plastic potjes en andere kookspulletjes om je ervan te verzekeren dat ze vaatwasmachinebestendig zijn voordat je ze inlaadt. Als je vaatwasmachine al wat ouder is, is het essentieel dat je je plastic enkel op het bovenste rek laadt omdat oudere modellen plastic in het onderste rek soms doen smelten.

Tip 5: Kies het juiste programma
Dreft Platinum gebruikt 30% minder energie wanneer vaatwasmachines op 55°C of een eco-was draaien, zo kan je efficiënter met je energie omgaan, waardoor je geld en tijd bespaart. Dreft Platinum pakt zelfs het onzichtbare vuil en vetresten in je machine aan voor een sprankelende vaat én vaatwasmachine.

Tip 6: Draag zorg voor je vaatwasmachine
Als je je vaatwasmachine regelmatig schoonhoudt, gaat je machine langer mee en heb je bovendien altijd het beste resultaat.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

tantekaat

tantekaat

gemeld

Vaat mooi en schoon, helaas blijft er bij derft een verschrikkelijke zeep geur achter, die de smaak van het eten overheerst

  • melden
kloekie

kloekie

gemeld

Niet afspoelen is volgens mij geen optie als je afwasmachine niet elke dag opstaat. Anders gegarandeerd vieze geurtjes...

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador