Hoe verwijder je kalkaanslag?

Hoe verwijder je kalkaanslag?

Er zijn veel verschillende manieren om kalkaanslag te verwijderen. Maar hier volgen onze 4 beste tips.


Zo verwijder je kalkaanslag Je hebt zeker en vast al veel adviezen gehoord. Maar je hebt waarschijnlijk weinig zin om tijd te verspillen aan het afwegen van de voor- en nadelen van elke methode… Wij hebben daarom enkele eenvoudige tips om kalkaanslag te verwijderen voor je op een rijtje gezet.

1. Blijf kalkaanslag de baas
Kalkaanslag ontstaat als van nature voorkomende mineralen die in water opgelost zijn, zich afzetten op materialen in je huis. Als deze mineralen uitkristalliseren, vormen ze vaak een witte, harde laag en dat is die vervelende kalkaanslag die je rond je gootsteen, wastafel, kranen en douche ziet verschijnen. Kalkaanslag is nogal hardnekkig en hoe langer je de kalk laat zitten, hoe meer het zich ophoopt, dus zorg dat je de aanslag de baas blijft door het zo vaak mogelijk te verwijderen. Dan wordt het geen tijdrovende klus.

2. Pas op met schrobben
Met hard schrobben zul je best wat kalkaanslag kunnen verwijderen. Maar je loopt daarmee ook het risico dat je de finish van je roestvrijstalen gootsteen of douchecabine beschadigt. Om schade aan je mooie keuken of badkamer te voorkomen, kun je het best kalkverwijderaars en ontkalkingsproducten gebruiken, zoals Antikal dat de mineraalafzetting voorzichtig verwijdert.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Laat het inwerken
Als je kalkaanslag de baas blijft (zie tip nummer 1), is het verwijderen van nieuwe aanslag slechts een kwestie van even sprayen met kalkverwijderaar op de betreffende plek, afnemen met een droge of vochtige doek en naspoelen met water. Voor hardnekkige kalkaanslag is een langdurigere behandeling nodig. Voor kalkaanslag op plekken waar het lastig is om een kalkverwijderaar lang te laten inwerken, bijvoorbeeld aan de onderkant van een kraan, heeft Antikal kalkverwijderaar een dikkere formule ontwikkeld, die langer op verticale oppervlakken blijft zitten. Je kunt ook wat kalkverwijderaar in een plastic kopje doen, dit met een touwtje aan je kraan bevestigen en laten inwerken.

4. Voorkom dat kalkaanslag terugkomt
Maak er een gewoonte van om je douche, kranen en douchecabine na gebruik met een droge of vochtige doek af te nemen, en doe hetzelfde in de keuken. Zo voorkom je dat kalkaanslag zich snel weer kan ophopen.

Ook als het op kalkaanslag aankomt, is voorkomen de beste oplossing. Hoe beter je voorkomt dat het zich ophoopt, hoe gemakkelijker je het kunt verwijderen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Bashira

Bashira

gemeld

Na lang zoeken heb ik met antikal eindelijk het product gevonden dat die hardnekkige kalk rond de kranen wegdoet

  • melden
Skyky

Skyky

gemeld

prima product en ruikt heerlijk fris

  • melden
anvan

anvan

gemeld

regelmatig ANTIKAL gebruiken ! PLUS ruikt heel aangenaam !!!

  • melden
Ela4950

Ela4950

gemeld

Heb dit al geprobeerd maar is ook niet onfeilbaar. Zeker niet op donkergrijs oppervlak onder aan kraan.

  • melden
Isabella

Isabella

gemeld

Ik doe geregelt een zakje met azijn rond de kranen en laat een paar uurtjes trekken en daarna zie je ook het verschil .

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer