Hoe kan je het beste de slaapkamer schoonmaken?

Hoe kan je het beste de slaapkamer schoonmaken?

Na de grote schoonmaak willen we graag dat de slaapkamer zo lang mogelijk proper blijft. We ontdekken hier dus enkele handige tips voor een grondige voorjaarsschoonmaak van de slaapkamer!


Tijdens de slaap verliezen we dode huidcellen en zweet, waardoor al die kleine huishoudbeestjes in onze matras gevoed worden… niet meteen de fijnste gedachte! Tijd voor verandering.

Tips om slaapkamer schoon te maken

We halen al het beddengoed van onze matras af en behandelen het matras goed met een stofzuiger om dode huidcellen, stofmijt en ander vuil te verwijderen. Als het matras nog relatief nieuw is, volgen we het advies van de fabrikant voor het schoonmaken van het matras. Wanneer we vlekken op het matras hebben, kunnen we best aan de slag gaan met een vochtige spons en een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat het matras hierbij niet te nat wordt. Een andere tip is om het matras zo te keren, dat het voeteneinde en het hoofdeinde zijn omgedraaid. Het beste kan het matras eerst enkele uren luchten voordat we het weer opmaken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het schoonmaken van de kleerkast

We halen alle kleding uit de kledingkast en sorteren het. Vervolgens gebruiken we de stofzuiger in de kledingkast om alle stofresten op te zuigen, inclusief in alle laden. Een tip voor het wassen van de kussens van het bed: de kussens kunnen normaal gesproken in de wasmachine gewassen worden, maar voor de zekerheid controleren we best even wat er op de labels van de kussens staat. We plaatsen een speciale wasbal in de wasmachine bij het wassen van de kussens, zodat de was-cyclus deze zo min mogelijk beschadigt. De dekbedden wassen we in ieder geval elke zes maanden.

Tips om de slaapkamer langer schoon te houden

We gebruiken best opbergzakken van canvas als we graag spullen onder het bed wensen op te bergen of bovenop de kast. Hierdoor zal er minder stof onder ons bed of op de kast gaan verzamelen. Dit is handig als we kussens en dekbedden willen opbergen die extra voorzien zijn wanneer we gasten ontvangen. Een andere tip is om een matrasbeschermer om de matras te doen zodat het matras langer schoon blijft. Wanneer we twee paar beddengoed voor elk bed hebben kunnen we de gebruikte meteen in de was doen en het tweede paar rustig gebruiken zodat we niet zonder zitten. Daarnaast kunnen kettingen, armbanden en haarelastiekjes voor extra stof op tafel zorgen. Het aanschaffen van een kleine sieradenhouder zal voor minder kleine rondslingerende sieraden zorgen, waardoor ook het stof langer wegblijft! Tips komen we alvast niet te kort

Producten in de kijker

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina