Hou je badkamer zo proper als jezelf!

Hou je badkamer zo proper als jezelf!

De badkamer wordt elke dag door het hele gezin gebruikt. Er vloeit dan heel wat lekker warm water… de ideale biotoop voor bacteriën en schimmels. Maar ook kalkaanslag is een typische badkamerkwaal. Tips voor een grondige grote schoonmaak.


Begin met de kastjes

Haal de kastjes leeg en maak ze schoon met allesreiniger. Controleer alle producten vóór je ze er weer inzet. Oude eau de toilette bijvoorbeeld ruikt meestal nergens meer naar en producten zoals zonnemelk laat je beter niet verjaren. En wist je dat ook cosmetische producten vervaldata hebben? Kijk ook die na.

Maak muurtegels en spiegels schoon

Sop de muurtegels met allesreiniger en wrijf ze daarna droog met een doek. Een truc om dat sneller te laten gaan: trek ze eerst droog met je raamwisser en gebruik dan pas een doek. Dat trekkertje komt trouwens ook van pas voor de spiegels en de glazen douchewanden. Maak die schoon met een glasreinigingsmiddel en trek ze droog. Denk er wel aan om de raamwisser regelmatig af te drogen, dan krijg je geen strepen.

TIP

Verwijder kalkaanslag van je kranen en douchekop. Kranen droog je het best na elk gebruik af. Maar wie heeft daar elke dag de tijd en de discipline voor? Gelukkig bestaan er prima kalkverwijderaars die snel en efficiënt werken als je ze op de juiste manier gebruikt.

Zo ontkalk je kranen

Breng een beetje Antikal aan op de kalkaanslag en laat het een vijftal minuten inwerken. Veeg met een doekje of spons tot alle aanslag is verdwenen en spoel grondig af met water.

Zo wordt de douchekop kalkvrij

Spuit Antikal direct op de douchekop. Die dringt door in de sproeigaatjes en verwijdert daar alle kalkaanslag. Zet daarna de koudwaterkraan open, zodat het product wordt weggespoeld.

TIPS

  • Hardnekkige kalkaanslag?

Omwikkel je kranen met een in kalkverwijderaar gedrenkt doek of keukenpapier. Laat een half uurtje rond de kraan zitten tot alle kalk weg is.

  • Kalkverwijderaars met extra hygiënische eigenschappen zijn meestal dikker van textuur dan de gewone variant. Daardoor werken ze langer in op verticale oppervlakken en zijn ze ideaal om de badkuip en de wanden van de douche grondig en hygiënisch schoon te maken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

spuuk

spuuk

gemeld

toffe tips ! die ga ik zeker gebruiken :-))

  • melden
khimmeke

khimmeke

gemeld

nog wat tips, bij urinesteen in de wc-pot kan azijn laten inwerken, soms veel wonderen doen, en tandpasta zou witte voegen ook wat laten bleken ( heb ik wel nog nooit getest :) )

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Grote schoonmaak? Pak het stap voor stap aan!

Grote schoonmaak? Pak het stap voor stap aan!

Grote schoonmaak? Pak het stap voor stap aan!

Regelmatig de boel opruimen en poetsen helpt je natuurlijk een eind op weg. Maar één keer per jaar je keuken, badkamer, toilet en slaapkamer eens grondig schoonmaken, is alleen al omwille van de hygiëne, echt wel nodig. En nu het lentezonnetje binnenschijnt, zul je merken dat je je ramen, gordijnen en vloeren het best ook eens onder handen neemt.

Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015

Frisse appeltaart

Frisse appeltaart

frisse-appeltaart

Frisse appeltaart

Geschreven door Véken een lid van Zin in meer,13 december 2013

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow