Hou je badkamer zo proper als jezelf!

Hou je badkamer zo proper als jezelf!

De badkamer wordt elke dag door het hele gezin gebruikt. Er vloeit dan heel wat lekker warm water… de ideale biotoop voor bacteriën en schimmels. Maar ook kalkaanslag is een typische badkamerkwaal. Tips voor een grondige grote schoonmaak.


Begin met de kastjes

Haal de kastjes leeg en maak ze schoon met allesreiniger. Controleer alle producten vóór je ze er weer inzet. Oude eau de toilette bijvoorbeeld ruikt meestal nergens meer naar en producten zoals zonnemelk laat je beter niet verjaren. En wist je dat ook cosmetische producten vervaldata hebben? Kijk ook die na.

Maak muurtegels en spiegels schoon

Sop de muurtegels met allesreiniger en wrijf ze daarna droog met een doek. Een truc om dat sneller te laten gaan: trek ze eerst droog met je raamwisser en gebruik dan pas een doek. Dat trekkertje komt trouwens ook van pas voor de spiegels en de glazen douchewanden. Maak die schoon met een glasreinigingsmiddel en trek ze droog. Denk er wel aan om de raamwisser regelmatig af te drogen, dan krijg je geen strepen.

TIP

Verwijder kalkaanslag van je kranen en douchekop. Kranen droog je het best na elk gebruik af. Maar wie heeft daar elke dag de tijd en de discipline voor? Gelukkig bestaan er prima kalkverwijderaars die snel en efficiënt werken als je ze op de juiste manier gebruikt.

Zo ontkalk je kranen

Antikal Hygiëne Kalkreiniger
Antikal Hygiene Gel
(82)

De nr 1 tegen kalkaanslag

Ontdek nu!

Breng een beetje Antikal aan op de kalkaanslag en laat het een vijftal minuten inwerken. Veeg met een doekje of spons tot alle aanslag is verdwenen en spoel grondig af met water.

Zo wordt de douchekop kalkvrij

Spuit Antikal direct op de douchekop. Die dringt door in de sproeigaatjes en verwijdert daar alle kalkaanslag. Zet daarna de koudwaterkraan open, zodat het product wordt weggespoeld.

TIPS

  • Hardnekkige kalkaanslag?

Omwikkel je kranen met een in kalkverwijderaar gedrenkt doek of keukenpapier. Laat een half uurtje rond de kraan zitten tot alle kalk weg is.

  • Kalkverwijderaars met extra hygiënische eigenschappen zijn meestal dikker van textuur dan de gewone variant. Daardoor werken ze langer in op verticale oppervlakken en zijn ze ideaal om de badkuip en de wanden van de douche grondig en hygiënisch schoon te maken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

spuuk

spuuk

gemeld

toffe tips ! die ga ik zeker gebruiken :-))

  • melden

khimmeke

gemeld

nog wat tips, bij urinesteen in de wc-pot kan azijn laten inwerken, soms veel wonderen doen, en tandpasta zou witte voegen ook wat laten bleken ( heb ik wel nog nooit getest :) )

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina