Hou je badkamer zo proper als jezelf!

Hou je badkamer zo proper als jezelf!

De badkamer wordt elke dag door het hele gezin gebruikt. Er vloeit dan heel wat lekker warm water… de ideale biotoop voor bacteriën en schimmels. Maar ook kalkaanslag is een typische badkamerkwaal. Tips voor een grondige grote schoonmaak.


Begin met de kastjes

Haal de kastjes leeg en maak ze schoon met allesreiniger. Controleer alle producten vóór je ze er weer inzet. Oude eau de toilette bijvoorbeeld ruikt meestal nergens meer naar en producten zoals zonnemelk laat je beter niet verjaren. En wist je dat ook cosmetische producten vervaldata hebben? Kijk ook die na.

Maak muurtegels en spiegels schoon

Sop de muurtegels met allesreiniger en wrijf ze daarna droog met een doek. Een truc om dat sneller te laten gaan: trek ze eerst droog met je raamwisser en gebruik dan pas een doek. Dat trekkertje komt trouwens ook van pas voor de spiegels en de glazen douchewanden. Maak die schoon met een glasreinigingsmiddel en trek ze droog. Denk er wel aan om de raamwisser regelmatig af te drogen, dan krijg je geen strepen.

TIP

Verwijder kalkaanslag van je kranen en douchekop. Kranen droog je het best na elk gebruik af. Maar wie heeft daar elke dag de tijd en de discipline voor? Gelukkig bestaan er prima kalkverwijderaars die snel en efficiënt werken als je ze op de juiste manier gebruikt.

Zo ontkalk je kranen

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Breng een beetje Antikal aan op de kalkaanslag en laat het een vijftal minuten inwerken. Veeg met een doekje of spons tot alle aanslag is verdwenen en spoel grondig af met water.

Zo wordt de douchekop kalkvrij

Spuit Antikal direct op de douchekop. Die dringt door in de sproeigaatjes en verwijdert daar alle kalkaanslag. Zet daarna de koudwaterkraan open, zodat het product wordt weggespoeld.

TIPS

  • Hardnekkige kalkaanslag?

Omwikkel je kranen met een in kalkverwijderaar gedrenkt doek of keukenpapier. Laat een half uurtje rond de kraan zitten tot alle kalk weg is.

  • Kalkverwijderaars met extra hygiënische eigenschappen zijn meestal dikker van textuur dan de gewone variant. Daardoor werken ze langer in op verticale oppervlakken en zijn ze ideaal om de badkuip en de wanden van de douche grondig en hygiënisch schoon te maken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

spuuk

spuuk

gemeld

toffe tips ! die ga ik zeker gebruiken :-))

  • melden
khimmeke

khimmeke

gemeld

nog wat tips, bij urinesteen in de wc-pot kan azijn laten inwerken, soms veel wonderen doen, en tandpasta zou witte voegen ook wat laten bleken ( heb ik wel nog nooit getest :) )

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador