Hygiëne is een must in je keuken

Hygiëne is een must in je keuken

Je keuken is geen toonzaal… je kookt er elke dag en dan is het onvermijdelijk dat ze vuil wordt. Toch is het alleen al omwille van de hygiëne belangrijk dat je ze schoon houdt. Drie zaken mag je zeker niet uit het oog verliezen.


1. Ruim het aanrecht meteen op

Gebruik daarvoor twee doeken. Maak het aanrecht eerst schoon met een vochtige doek en droog het dan af met een propere droge doek (dus niet de handdoek die je voor je afwas gebruikt!). Schoonmaken kan met een sopje van afwasmiddel (dat mag best de rest van je afwaswater zijn, als dat niet te vuil is). Als je een allesreiniger of wegwerpdoekjes gebruikt, ben je meteen ook zeker van extra glans en frisheid.

2. Hou je afzuigkap vetvrij

Een vuile afzuigkap werkt veel minder goed en bijgevolg blijft er meer vet in de keukenlucht hangen. Verwissel dus de filters op tijd of was metaalfilters regelmatig af. Die mogen meestal zelfs in de vaatwasser. Reinig de afzuigkap zelf met een onverdunde allesreiniger en keukenpapier of handige allesreinigerwegwerpdoekjes. Nadien moet je ze alleen nog eens extra opwrijven met een doek met zuiver water en dan flink droogwrijven met keukenpapier. Zo vermijd je strepen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Maak je fornuis altijd schoon

Geef vetspatten of gemorst eten geen kans om in te bakken of aan te koeken. Maak je fornuis na het koken altijd schoon. Dat kun je - bij wijze van goede gewoonte - dagelijks doen met een restje van het afwaswater. Maar een wekelijkse grondige aanpak is zeker geen luxe, en kost je echt niet veel werk:

  • Maak de roosters van je gasfornuis schoon met allesreinigerwegwerpdoekjes, of stop ze gewoon in de vaatwasser. Ook het bovenblad van je fornuis kun je reinigen met wegwerpdoekjes.
  • Een keramische kookplaat maak je het best onmiddellijk na gebruik schoon met warm water en een druppeltje Dreft afwasmiddel.
  • Op een elektrische kookplaat doet een allesreinigerspray perfect het werk. Op het aangekoekte vuil rond de kookplaten laat je de spray net iets langer inwerken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina