kalkaanslag-in-de-badkamer

Kalkaanslag in de badkamer

Houd je badkamer net zo schoon als jezelf!


Je gezin maakt dagelijks gebruik van de badkamer. Het is er meestal lekker warm en nogal vochtig. Een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels. Een ander typisch probleem voor de badkamer is kalkaanslag. Wij hebben een paar eenvoudige en doeltreffende tips om kalkaanslag te verwijderen en je badkamer schoon te houden!

 • Maak de wandtegels en spiegels schoon. Gebruik een goed schoonmaakproduct om de wandtegels schoon te maken en droog ze af met een doek. Weinig tijd? Neem de tegels dan eerst af met een raamwisser en droog na met de doek. De wisser helpt je ook bij het schoonmaken van spiegels en glazen wanden in de douche. Gebruik een glasreiniger om deze oppervlakken te reinigen en neem ze af met de wisser. Vergeet niet de wisser regelmatig af te drogen zodat deze geen vuildeeltjes of strepen achterlaat.
 • Begin met de kastjes.

  Haal je badkamerkastjes leeg en maak ze schoon. Controleer alle producten in je kastjes voordat je ze terugzet. Een oud flesje parfum, bijvoorbeeld, ruikt meestal niet lekker meer. En zonnebrandcrème waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, kun je beter weggooien. Wist je dat cosmetica ook een houdbaarheidsdatum heeft? Controleer daarvan dus ook de datum.
 • Op deze oppervlakken kun je Antikal gebruiken:
  Porselein (toilet, bidet, wastafel)
  Keramiek (wastafel, vloer en wandtegels)
  Wit email (badkuip)
  Plastic (bv. toiletbril, doucheframe)
  Chroom (kraan, doucheframe)
  Glazen of plastic douchecabines
  Roestvrij staal (kraan, vuilnisbak)
  Acryl/Quaryl (badkuip)
  Gelamineerde oppervlakken
 • Verwijder kalkaanslag van je kraan en douchekop. Het is het allerbeste om je kraan na elk gebruik af te drogen... maar hoeveel mensen hebben daar het geduld en de discipline voor? Gelukkig is er een eenvoudigere manier: kalkverwijderaars die snel en doeltreffend zijn als je ze op de juiste manier gebruikt.
  Zo verwijder je kalkaanslag van een kraan:
  Breng wat Antikal aan op de kraan en laat ongeveer 5 minuten inwerken. Neem vervolgens af met een doek of spons tot de kalkaanslag verdwijnt en spoel overvloedig na met water.
  Zo verwijder je kalkaanslag van een douchekop:
  Spuit wat Antikal direct op de douchekop. Het verwijdert alle kalkaanslag. Laat vervolgens wat koud water uit de douchekop lopen om de restjes Antikal weg te spoelen.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip: Gebruik Antikal Hygiene om bacteriën in kalkaanslag te bestrijden.

Kalkverwijderaars die ook hygiënisch reinigen, hebben meestal een dikkere textuur dan de standaardvariant Hierdoor blijven ze langer op verticale oppervlakken en geven ze je badkuip en douche een fantastische glansbehandeling.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador