Lenteschoonmaak anno 2013

Lenteschoonmaak anno 2013

Eerlijk: wie houdt er nog een échte, ouderwetse lenteschoonmaak? Logisch, is het zonnetje daar eenmaal, dan hebben we wel wat beters te doen dan de huiskamer op z’n kop te zetten. Toch is het een geweldige opfrisser voor je interieur, vindt Zin in meer-experte Zamarra.


Doorheen het jaar hou ik een lijstje bij van klusjes die ik wil aanpakken. Tijdens het voorjaar probeer ik dan in één keer zo veel mogelijk klussen weg te strepen, zoals deze:

Luie wasjes

De eerste zonnestralen zijn een perfecte reden om de ramen te zemen en de gordijnen in de wasmachine te gooien. Ik ben trouwens gemakzuchtig en haal de haakjes nooit uit de gordijnen. Ik stop slechts de bovenkant van het gordijn in een kussensloop en hou de boel met behulp van een XL elastiek bij mekaar. Handig! Mijn witte vitrage week ik in een emmertje met een schep zuurstofbleekmiddel en spoel ik na met wasverzachter. Daardoor zal de vitrage straks minder snel vuil worden.

Meppen maar

Vervolgens mep ik met de mattenklopper ouderwets het stof en vuil uit mijn tapijten – een gratis workout! - en daarna bewerk ik ze met een speciale droogshampoo voor tapijten. Het schuim kapselt de vuildeeltjes in, en die verwijder ik vervolgens makkelijk met de stofzuiger. Mijn Perzisch tapijt bewerk ik enkel met een doekje met wat schoonmaakazijn dat de kleuren reinigt én verdiept. Grauwe vlekken op de kokosdeurmat behandel ik met water en soda, of als ze hardnekkig zijn met water en ammoniak.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Natte billen

Ik wissel de kussens van de bank regelmatig van plek om het dieper worden van de kuilen tegen te gaan, en gooi de afneembare hoezen in de wasmachine. De vaste bekleding van mijn stoelen ga ik te lijf met een intensieve meubelspray. Om natte billen te voorkomen, moet je er wel op letten dat je de zitkussens niet door en door vochtig maakt; je kan het drogen eventueel versnellen met een haardroger. Tot slot poets ik de leren zetels met gedestilleerd water - om kalkkringen te voorkomen - en masseer ze daarna liefdevol met een leerconditioner.

En voila, mijn huiskamer is weer lenteproof.


Zamarra

Huis & thuis experte
Zamarra

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dan hou ik elke week grote schoonmaak denk ik LOL, behalve schilderen behangen natuurlijk...maar ik poets altijd alles zéér grondig, onder boven, tussen en op, randjes, kantjes, hoekjes enz...of ben ik soms kuismaniak???hihihihi...Ik hou nu eenmaal van een lekker fris ruikende woning..

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!