Maak je keuken gezinsvriendelijk

Maak je keuken gezinsvriendelijk

Ben je ook van mening dat de keuken het hart is van je huis? Dan heb je waarschijnlijk wel eens het gevoel dat hem netjes houden je te veel wordt. Met deze praktische tips tover je je keuken om in een plek die weinig onderhoud vraagt. Hier vind je wat ideeën om de perfecte leef- en eetruimte te creëren voor je gezin.


1. Ga voor prints
Je houdt van paisley, je smelt voor bolletjes en je kinderen zijn gek op leuke prints? Super! Denk er dan ook aan als je keukenlinnen koopt. Stoffen met prints verbergen vlekken en zo lijken je handdoeken, tafellakens of stoffen placemats net iets langer proper. Als er toch hardnekkige vlekken blijven zitten na het wassen, zal je met plezier vaststellen dat ze veel minder zichtbaar zijn op een print dan op een effen kleurtje.

2. Kies makkelijk te onderhouden stoffen
Alles moet zeker machinewasbaar zijn. Kies dus natuurlijke vezels zoals katoen of linnen. Hou het simpel en blijf binnen één kleurengamma. Zo kan je alles samen wassen en maak je ook nog een esthetisch geheel van je keuken.

3. Maak plaats voor lucht!
Verwijder onnodige stoffen: lange tafellakens of stoelhoezen zien er dan wel stijlvol uit, maar ze trekken ook stof en haar van huisdieren aan. Het is ook geen pretje als je gaat stofzuigen, want je kunt niet makkelijk onder en rond je tafel en stoelen.

Dreft Purclean Afwasmiddel
Dreft Pure & Clean Afwasmiddel 0% Parfum & Kleurstoffen
(13)

Dreft Pure & Clean 0% parfums en kleurstoffen afwasmiddel biedt u de originele schoonmaakkracht van Dreft voor uw vaat, maar bevat geen parfum of kleurstoffen

Ontdek nu!

4. Lak is je beste vriend
We hebben het dan niet over nagellak, maar over hoogglanslak. Hoe meer de verf glanst, hoe gemakkelijker om af te wassen. Glanzende lakken zijn niet verdund met water; je kunt de oppervlakken dus goed afwassen met water en je favoriete Dreft-product. Daarnaast blijven vet en vlekken op de lak liggen, terwijl matte verf de neiging heeft om ze te absorberen. Dit is vooral belangrijk als je tafel of fornuis naast een muur staan die niet is beschermd door tegels of een wandpaneel.

5. Leg een tapijtje op de meest gebruikte plaatsen
Je maakt heel wat kruimels, druppels en vlekken wanneer je in je potten roert, eet en afwast. Leg een tapijt op de meest kritische plekken in je keuken, zoals onder de eettafel, aan het fornuis en de gootsteen.
Kies donkere prints en let er op dat ze in de machine kunnen worden gewassen. Zorg er ook voor dat ze antislip zijn om ongelukken te vermijden. Met een groot tapijt onder je keukentafel breekt je servies minder snel en vermijd je beschadigingen aan de vloer. Op lange termijn bescherm je zelfs je houten vloer of tegelvloer tegen krassende stoelpoten. Leg een kleiner tapijtje voor je gootsteen en fornuis, of een lang tapijt dat beide werkruimtes verbindt. Je zult ook zien dat die tapijten voor sfeer en warme voeten zullen zorgen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!