Maak je keuken gezinsvriendelijk

Maak je keuken gezinsvriendelijk

Ben je ook van mening dat de keuken het hart is van je huis? Dan heb je waarschijnlijk wel eens het gevoel dat hem netjes houden je te veel wordt. Met deze praktische tips tover je je keuken om in een plek die weinig onderhoud vraagt. Hier vind je wat ideeën om de perfecte leef- en eetruimte te creëren voor je gezin.


1. Ga voor prints
Je houdt van paisley, je smelt voor bolletjes en je kinderen zijn gek op leuke prints? Super! Denk er dan ook aan als je keukenlinnen koopt. Stoffen met prints verbergen vlekken en zo lijken je handdoeken, tafellakens of stoffen placemats net iets langer proper. Als er toch hardnekkige vlekken blijven zitten na het wassen, zal je met plezier vaststellen dat ze veel minder zichtbaar zijn op een print dan op een effen kleurtje.

2. Kies makkelijk te onderhouden stoffen
Alles moet zeker machinewasbaar zijn. Kies dus natuurlijke vezels zoals katoen of linnen. Hou het simpel en blijf binnen één kleurengamma. Zo kan je alles samen wassen en maak je ook nog een esthetisch geheel van je keuken.

3. Maak plaats voor lucht!
Verwijder onnodige stoffen: lange tafellakens of stoelhoezen zien er dan wel stijlvol uit, maar ze trekken ook stof en haar van huisdieren aan. Het is ook geen pretje als je gaat stofzuigen, want je kunt niet makkelijk onder en rond je tafel en stoelen.

4. Lak is je beste vriend
We hebben het dan niet over nagellak, maar over hoogglanslak. Hoe meer de verf glanst, hoe gemakkelijker om af te wassen. Glanzende lakken zijn niet verdund met water; je kunt de oppervlakken dus goed afwassen met water en je favoriete Dreft-product. Daarnaast blijven vet en vlekken op de lak liggen, terwijl matte verf de neiging heeft om ze te absorberen. Dit is vooral belangrijk als je tafel of fornuis naast een muur staan die niet is beschermd door tegels of een wandpaneel.

5. Leg een tapijtje op de meest gebruikte plaatsen
Je maakt heel wat kruimels, druppels en vlekken wanneer je in je potten roert, eet en afwast. Leg een tapijt op de meest kritische plekken in je keuken, zoals onder de eettafel, aan het fornuis en de gootsteen.
Kies donkere prints en let er op dat ze in de machine kunnen worden gewassen. Zorg er ook voor dat ze antislip zijn om ongelukken te vermijden. Met een groot tapijt onder je keukentafel breekt je servies minder snel en vermijd je beschadigingen aan de vloer. Op lange termijn bescherm je zelfs je houten vloer of tegelvloer tegen krassende stoelpoten. Leg een kleiner tapijtje voor je gootsteen en fornuis, of een lang tapijt dat beide werkruimtes verbindt. Je zult ook zien dat die tapijten voor sfeer en warme voeten zullen zorgen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

3 tips voor een schone keuken zonder moeite

3 tips voor een schone keuken zonder moeite

3 tips voor een schone keuken zonder moeite

Een keuken netjes houden is een onbegonnen werk. Je weet dat je na elke maaltijd opnieuw moet beginnen. Dit zijn 3 stappen om je taken te organiseren, tijd te winnen en er een lichte, lonende en snelle klus van te maken.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Home, Happy Home!

Home, Happy Home!

Home, Happy Home!

Een huis is het hart van het gezin. Het is belangrijk voor ons om een gelukkig, comfortabel en schoon huis te hebben - en het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het veilig, duurzaam en efficiënt is. Schoonmaakproducten zijn onderdeel van het dagelijks leven, en dus is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken: welke producten kopen we en hoe bergen we ze op.

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken is wellicht het hart van het huis, waar iedereen bijzondere momenten deelt. Toch kan je soms het gevoel krijgen dat de keuken netjes houden je te veel wordt. Met deze tips kan het allemaal wat eenvoudiger.