Mindfulness & je huis

Mindfulness & je huis

Mindfulness vindt zijn oorsprong in de boeddhistische leer als onderdeel van het zogenoemde Achtvoudige Pad, de weg naar verlichting. Heel concreet komt het erop neer om je van elk moment bewust te zijn, doelbewust aandacht te schenken aan de dingen waarmee je op dat ogenblik bezig bent.


Veeg de rommel weg (uit je hoofd)
Te veel spullen, rommel en vuil maken je onrustig. Opruimen en schoonmaken creëert leegte en een gevoel van rust. Oud stof, spullen die overal rondslingeren... soms staat dat alles symbool voor ballast in je hoofd. Je huis opruimen en poetsen is meer dan wat het lijkt, het creëert meteen ook ruimte. Ruimte geeft rust in je hoofd en energie in je lichaam. Opgestapeld vuil en een overdaad aan rommel verstikken, beperken en putten je uit. Maak dus van de nood een deugd en pak het grondig aan!

  • Trek je slobberkleren en teenslippers aan en fladder door het huis; vandaag ben je vrij als een vogel. Met een uptempomuziekje gaat het bovendien veel vlotter.
  • Ben je boos? Leef je woede uit op die hardnekkige vlekken op de vloer en het stof in het tapijt.
  • Er zijn op de markt heel wat producten die je kunnen helpen zeep of water te besparen: doekjes met microvezels, doekjes om zonder water te dweilen, enzovoort.
  • Let op de dosering van je schoonmaakmiddel: je vloer heeft wel graag een poetsbeurt, maar het hoeft geen schuimfeestje te worden.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Lees ook:

Mindfulness & je kleren
Mindfullness & je keuken

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina