Mindfulness & je keuken

Mindfulness & je keuken

Mindfulness vindt zijn oorsprong in de boeddhistische leer als onderdeel van het zogenoemde Achtvoudige Pad, de weg naar verlichting. Heel concreet komt het erop neer om je van elk moment bewust te zijn, doelbewust aandacht te schenken aan de dingen waarmee je op dat ogenblik bezig bent.


Spoel je zorgen weg!

Je keuken vraagt heel wat onderhoud: het is de plek bij uitstek die schoon moet zijn, aangezien je er met voedsel bezig bent. In de keuken brengen we graag veel tijd door, ze is het kloppend hart van het huis. Een schone, frisse keuken geeft je meteen een gevoel van rust, openheid en ruimte. Hoe kun je nu bewuster omgaan met jezelf, je potten en pannen én het milieu?

  • Wanneer je afwast, spoel dan bewust al het vuil, de resten, maar ook de zorgen van je af. Het is tijd voor iets nieuws, het oude mag verdwijnen.
  • Trakteer jezelf op iets lekkers terwijl je klust, dat versterkt je gevoel van opbouwen in plaats van klussen.
  • Zorg dat je een composthoop of groene container hebt. Kippen van buren of dieren op de boerderij verderop zijn ook altijd erg blij met groenafval!
  • Wanneer het even duurt voor je water de gewenste temperatuur heeft, vang dan het koude water alvast op in een gieter en besproei er je planten mee.
  • Let op je afwasmiddel: wees vriendelijk voor je handen en kies een product waarvan je weinig nodig hebt om toch een goed resultaat te bekomen.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Lees ook:

Mindfulness & je kleren
Mindfulness & je huis

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy