Niets zo zalig als een lekker ruikend huis

Niets zo zalig als een lekker ruikend huis

Er zijn plekjes in huis die niet altijd even lekker ruiken. Dus pakken we ze aan! Vier handige tips zodat...


1. Je kledingkast niet muf ruikt

Probleem
Soms duurt het maar een weekje voordat je favoriete vestje in de kast muffig wordt en ruikt alsof het maandenlang in een oude doos op zolder of in de kelder heeft gelegen. 

Oplossing
Laat je kledingkast daarom eens goed luchten. Zet de deuren een hele dag open. Stop een paar stukjes krijt in een netje om het vocht uit de lucht op te nemen, of gebruik wat badzout voor een heerlijke schone geur. 

En ook: Kleding die niet 'wasverzachterfris' meer ruikt na in de kast te hebben gehangen, kan veroorzaakt worden door was die niet volledig droog is wanneer het weggelegd wordt. Let dus op dat je was goed droog is voordat je het in de kast steekt.

2. Je frigo niet meer als een kaaswinkel ruikt

Probleem
Het is altijd hetzelfde liedje: iedere keer je de koelkastdeur opent ruik je kaas: chaumes, brie, blauwe kaas… Een waaier aan kaasgeuren komt je tegemoet. 

Oplossing
Bewaar je kazen altijd in een luchtdichte doos. De truc: plaats een suikerklontje in de doos zodat het vocht wordt geabsorbeerd. Minder vocht betekent minder bacteriën, wat weer tot minder geurtjes leidt. 

En ook: Om geurtjes in de koelkast op lange termijn te vermijden gebruik je citroen. Snij een citroen doormidden, prik er een of twee kruidnagelen in en klaar! Gooi de citroen weg als hij uitgedroogd is. 

3. Je toilet fris ruikt

Probleem
Het is niet zo aangemaam als je in het toilet wordt begroet door allerlei achtergebleven geurtjes.  

Oplossing
Gebruik een lucifer. Als je WC niet naar rozen geurt, strijk gewoon een lucifer aan (sulfer maakt direct komaf met geurtjes). 

En ook: Eenmaal per week kan je een paar druppeltjes essentiële olie op een steen in het toilet druppelen. Lavendel, bergamot of ylang-ylang olie zijn allemaal heerlijk frisse geurtjes. 

4. Je de vuilbak niet meer van ver kan ruiken

Probleem
Wat je ook doet, iedere keer dat je langs de vuilbak loopt ruik je die typische, doordringende geur. 

Oplossing
Plaats een klein beetje kattegrind onder in de vuilbak of in de vuilniszak zelf. Of anders: gebruik zakken met een actieve carbonfilter (die worden ook gebruikt in afzuigkappen).

En ook: Gebruik kleinere vuilniszakken. Hoe sneller ze vol zitten, hoe vaker je ze moet verwisselen en zo hebben geurtjes geen tijd om te ontsnappen. 

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Haal het meeste uit de zomer met je hond

Haal het meeste uit de zomer met je hond

Haal het meeste uit de zomer met je hond

Wanneer de zon schijnt en de dagen langer zijn, zijn er nog meer mogelijkheden om plezier te maken met je beste maatje. Maar het warme weer betekent ook dat je extra verantwoordelijkheden hebt om goed voor je hond te zorgen. Ontdek hoe je zonnebrand kan voorkomen, hondenhooikoorts kan verminderen, veiligheidstips voor rond de barbecue en meer….