Niets zo zalig als een lekker ruikend huis

Niets zo zalig als een lekker ruikend huis

Er zijn plekjes in huis die niet altijd even lekker ruiken. Dus pakken we ze aan! Vier handige tips zodat...


1. Je kledingkast niet muf ruikt

Probleem
Soms duurt het maar een weekje voordat je favoriete vestje in de kast muffig wordt en ruikt alsof het maandenlang in een oude doos op zolder of in de kelder heeft gelegen. 

Oplossing
Laat je kledingkast daarom eens goed luchten. Zet de deuren een hele dag open. Stop een paar stukjes krijt in een netje om het vocht uit de lucht op te nemen, of gebruik wat badzout voor een heerlijke schone geur. 

En ook: Kleding die niet 'wasverzachterfris' meer ruikt na in de kast te hebben gehangen, kan veroorzaakt worden door was die niet volledig droog is wanneer het weggelegd wordt. Let dus op dat je was goed droog is voordat je het in de kast steekt.

2. Je frigo niet meer als een kaaswinkel ruikt

Probleem
Het is altijd hetzelfde liedje: iedere keer je de koelkastdeur opent ruik je kaas: chaumes, brie, blauwe kaas… Een waaier aan kaasgeuren komt je tegemoet. 

Oplossing
Bewaar je kazen altijd in een luchtdichte doos. De truc: plaats een suikerklontje in de doos zodat het vocht wordt geabsorbeerd. Minder vocht betekent minder bacteriën, wat weer tot minder geurtjes leidt. 

En ook: Om geurtjes in de koelkast op lange termijn te vermijden gebruik je citroen. Snij een citroen doormidden, prik er een of twee kruidnagelen in en klaar! Gooi de citroen weg als hij uitgedroogd is. 

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Je toilet fris ruikt

Probleem
Het is niet zo aangemaam als je in het toilet wordt begroet door allerlei achtergebleven geurtjes.  

Oplossing
Gebruik een lucifer. Als je WC niet naar rozen geurt, strijk gewoon een lucifer aan (sulfer maakt direct komaf met geurtjes). 

En ook: Eenmaal per week kan je een paar druppeltjes essentiële olie op een steen in het toilet druppelen. Lavendel, bergamot of ylang-ylang olie zijn allemaal heerlijk frisse geurtjes. 

4. Je de vuilbak niet meer van ver kan ruiken

Probleem
Wat je ook doet, iedere keer dat je langs de vuilbak loopt ruik je die typische, doordringende geur. 

Oplossing
Plaats een klein beetje kattegrind onder in de vuilbak of in de vuilniszak zelf. Of anders: gebruik zakken met een actieve carbonfilter (die worden ook gebruikt in afzuigkappen).

En ook: Gebruik kleinere vuilniszakken. Hoe sneller ze vol zitten, hoe vaker je ze moet verwisselen en zo hebben geurtjes geen tijd om te ontsnappen. 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!