Slimmeriken poetsen sneller en beter!

Slimmeriken poetsen sneller en beter!

Natuurlijk wil je in een fris en netjes opgeruimd huis wonen. Maar is schoonmaken ook niet meteen jouw lievelingshobby? Don’t worry. Samen gaan we ervoor zorgen dat poetsen wél plezierig wordt! Dit is het eerste van een reeks artikelen waarin we je vertellen hoe je snel, efficiënt en met de glimlach door dat ‘noodzakelijk kwaad’ raakt. Echt, met onze slimme tips (en degene die jullie zelf insturen!) wordt poetsen een makkie, en heb je meer tijd voor jezelf.


1. Zorg voor een schone lei, en hou die proper!

 • Sorry, deze tip kan je een weekend werk kosten. Maar je moet je er iets voor over hebben om daarna lang gerust te zijn. Gooi eerst alle rommel buiten en doe een grote schoonmaak tot alles echt blinkt.
 • Begin eerst met het lastigste poetswerk. Wanneer je dat uitstelt, zal het vooruitzicht erop je alleen maar op je zenuwen werken. Maar als je ermee begint, zal dat je oppeppen om ook de rest snel af te werken. Echt waar…
 • Alles proper? Hou het zo! Leg een pak wegwerpreinigingsdoekjes in de badkamer, keuken en wc en ga daar om de dag even vlug mee over de oppervlakken. Swiffer ook je slaap- en woonkamer regelmatig en je zal zien: die gewoonten nemen om de 2 à 3 dagen een kwartiertje in beslag… en je huis is altijd fris!
 • Blijf opruimen! Maak er een gewoonte om de vaat meteen te doen of in de vaatwasser te zetten, laat die krant en lege koekjesdoos 's avonds niet op de salontafel slingeren, ruim je kleren meteen op… die paar minuutjes telkens, besparen je uren opruimwerk later.
 • Pak vervolgens om de maand de badkamer, keuken en wc nog eens grondig aan, en je bent weer een hele tijd gerust.

2. Poets maximaal in een mum van tijd

 • Werk altijd van boven naar beneden. Zo vermijd je dubbel werk door spetters of stof die op de plekken vallen die je al gepoetst hebt.
 • Begin met droog afstoffen en vegen. Hoe meer droog vuil je verwijdert, hoe minder vaak je straks je dweil of poetsdoek moet uitwringen.
 • Combineer poetsklussen! Veel poetsmiddelen reinigen beter wanneer ze even kunnen inwerken. Die tijd kan je benutten om intussen andere zaken op orde te brengen. Zo bespaar je tijd en wordt alles nog properder.

3. Spaar jezelf en investeer in de juiste producten

 • Iets meer uitgeven aan goede, aangepaste schoonmaakmiddelen kan je veel van jouw kostbare tijd besparen.
 • Sorteer je producten per soort/gebruik zodat je altijd makkelijk terugvindt. Handiger nog: zet in de badkamer en keuken wat je daar nodig hebt, dan hoef je niet altijd met alles rond te lopen.
 • Het is bewezen dat stofzuigzakken van het merk van je stofzuiger een beter resultaat opleveren en langer meegaan dan universele zakken. Vervang ze toch regelmatig: wanneer de zak te vol raakt, zuigt de stofzuiger minder goed en heb jij dus meer werk.

4. Denk aan onze super schoonmaaktrucs!

 • Je microgolf in zó weer schoon wanneer je er vóór het poetsen een kop water in opwarmt. De stoom weekt het vuil los en een snelle veeg met een vaatdoek volstaat om alles te doen glimmen.
 • Inspecteer je koelkast regelmatig op vervallen producten of vergeten restjes. Een bakje sodawater of een halve citroen bestrijden muffe geurtjes. Maar regelmatig schoonmaken is ook een must. Doe dat het best vóór je boodschappen doet, dan moet je niet zoveel in- en uitladen.
 • Besproei je oven met een speciaal reinigingsproduct vóór je bv. uit werken gaat. Als je thuiskomt kan je het losgekomen vuil dan snel met een warme, vochtige doek verwijderen.

Heb jij praktische schoonmaaktips? Deel ze met ons door te reageren op dit artikel.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Katoke

Katoke

gemeld

Als je een citroen in het water doet in de microgolf, is hij ook nog eens beter ontsmet!

 • melden
madelief

madelief

gemeld

opruimen is inderdaad een goede gewoonte! direct alles terug op zijn plaats spaart je achteraf heel wat werk.

 • melden
khimmeke

khimmeke

gemeld

gaat de tip van het kopje water in de microgolf even proberen, weet al veel trucjes maar van deze had ik nog nooit gehoord :) altijd handig om tips te krijgen als je als huishoudhulp werkt

 • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Grote schoonmaak in je kleinste kamertje

Niemand maakt graag een toilet schoon, maar er houdt ook niemand van een vuile wc. Aan de slag dan maar en bedenk: hoe vaker je de pot onder handen neemt, hoe minder werk je dat kost, zeker als je kunt rekenen op de kracht van uitstekende producten!

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Poetsen? Zet je man aan het werk!

Poetsen? Zet je man aan het werk!

Poetsen? Zet je man aan het werk!

Het blijft een noodzakelijke klus, maar wie heeft er nu zin in meer poetsen? Gelukkig doen wij er alles aan om het plezieriger te maken! We vertelden al hoe slimmeriken sneller en beter poetsen… en jullie kwamen met nog een boel extra tips en trucs. Met stip de leukste: “Zet je man aan het werk!”. Maar hoe pakken jullie dat (of beter: hem) aan? Vertel het ons ‘Facebookgewijs’. Intussen vinden jullie hier nog een paar ideetjes om vrolijker en efficiënter te poetsen. En een paar slinkse trucs om ook je huisgenoten te laten helpen.