Slimmeriken poetsen sneller en beter!

Slimmeriken poetsen sneller en beter!

Natuurlijk wil je in een fris en netjes opgeruimd huis wonen. Maar is schoonmaken ook niet meteen jouw lievelingshobby? Don’t worry. Samen gaan we ervoor zorgen dat poetsen wél plezierig wordt! Dit is het eerste van een reeks artikelen waarin we je vertellen hoe je snel, efficiënt en met de glimlach door dat ‘noodzakelijk kwaad’ raakt. Echt, met onze slimme tips (en degene die jullie zelf insturen!) wordt poetsen een makkie, en heb je meer tijd voor jezelf.


1. Zorg voor een schone lei, en hou die proper!

 • Sorry, deze tip kan je een weekend werk kosten. Maar je moet je er iets voor over hebben om daarna lang gerust te zijn. Gooi eerst alle rommel buiten en doe een grote schoonmaak tot alles echt blinkt.
 • Begin eerst met het lastigste poetswerk. Wanneer je dat uitstelt, zal het vooruitzicht erop je alleen maar op je zenuwen werken. Maar als je ermee begint, zal dat je oppeppen om ook de rest snel af te werken. Echt waar…
 • Alles proper? Hou het zo! Leg een pak wegwerpreinigingsdoekjes in de badkamer, keuken en wc en ga daar om de dag even vlug mee over de oppervlakken. Swiffer ook je slaap- en woonkamer regelmatig en je zal zien: die gewoonten nemen om de 2 à 3 dagen een kwartiertje in beslag… en je huis is altijd fris!
 • Blijf opruimen! Maak er een gewoonte om de vaat meteen te doen of in de vaatwasser te zetten, laat die krant en lege koekjesdoos 's avonds niet op de salontafel slingeren, ruim je kleren meteen op… die paar minuutjes telkens, besparen je uren opruimwerk later.
 • Pak vervolgens om de maand de badkamer, keuken en wc nog eens grondig aan, en je bent weer een hele tijd gerust.

2. Poets maximaal in een mum van tijd

 • Werk altijd van boven naar beneden. Zo vermijd je dubbel werk door spetters of stof die op de plekken vallen die je al gepoetst hebt.
 • Begin met droog afstoffen en vegen. Hoe meer droog vuil je verwijdert, hoe minder vaak je straks je dweil of poetsdoek moet uitwringen.
 • Combineer poetsklussen! Veel poetsmiddelen reinigen beter wanneer ze even kunnen inwerken. Die tijd kan je benutten om intussen andere zaken op orde te brengen. Zo bespaar je tijd en wordt alles nog properder.

3. Spaar jezelf en investeer in de juiste producten

Swiffer XXL vloerreiniger
Swiffer XXL Vloerreiniger: een snel, handig en efficiënt schoonmaaksysteem
(123)

Swiffer XXL vangt en houdt 3x meer stof en haar vast dan een traditionele bezem en plumeau

Ontdek nu!
 • Iets meer uitgeven aan goede, aangepaste schoonmaakmiddelen kan je veel van jouw kostbare tijd besparen.
 • Sorteer je producten per soort/gebruik zodat je altijd makkelijk terugvindt. Handiger nog: zet in de badkamer en keuken wat je daar nodig hebt, dan hoef je niet altijd met alles rond te lopen.
 • Het is bewezen dat stofzuigzakken van het merk van je stofzuiger een beter resultaat opleveren en langer meegaan dan universele zakken. Vervang ze toch regelmatig: wanneer de zak te vol raakt, zuigt de stofzuiger minder goed en heb jij dus meer werk.

4. Denk aan onze super schoonmaaktrucs!

 • Je microgolf in zó weer schoon wanneer je er vóór het poetsen een kop water in opwarmt. De stoom weekt het vuil los en een snelle veeg met een vaatdoek volstaat om alles te doen glimmen.
 • Inspecteer je koelkast regelmatig op vervallen producten of vergeten restjes. Een bakje sodawater of een halve citroen bestrijden muffe geurtjes. Maar regelmatig schoonmaken is ook een must. Doe dat het best vóór je boodschappen doet, dan moet je niet zoveel in- en uitladen.
 • Besproei je oven met een speciaal reinigingsproduct vóór je bv. uit werken gaat. Als je thuiskomt kan je het losgekomen vuil dan snel met een warme, vochtige doek verwijderen.

Heb jij praktische schoonmaaktips? Deel ze met ons door te reageren op dit artikel.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Katoke

Katoke

gemeld

Als je een citroen in het water doet in de microgolf, is hij ook nog eens beter ontsmet!

 • melden
madelief

madelief

gemeld

opruimen is inderdaad een goede gewoonte! direct alles terug op zijn plaats spaart je achteraf heel wat werk.

 • melden

khimmeke

gemeld

gaat de tip van het kopje water in de microgolf even proberen, weet al veel trucjes maar van deze had ik nog nooit gehoord :) altijd handig om tips te krijgen als je als huishoudhulp werkt

 • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina