Waar komt stof vandaan ?

Waar komt stof vandaan ?

Zin om korte metten te maken met allergieën en vuiligheid? Beter weten waar het stof vandaan komt zodat we het goed kunnen bestrijden!


We niezen ervan, en onze ogen gaan ervan jeuken… en ze vreet vooral onze tijd op tijdens het weekend doordat we ze moeten schoonmaken. Geen twijfel: stof is vijand nummer één voor alle allergische mensen die verslaafd zijn aan schoonmaken! Waar komt al dat stof echter vandaan? Door te begrijpen waar stof vandaan komt kunnen we leren stof te vermijden en misschien zelfs hoe we het beste aan de slag gaan met de stofzuiger.

Hoe vormt stof zich?

Waar komt stof dus vandaan? Stof is eigenlijk een subtiele mengeling van textielvezels of papier, van pollen, microscopische schimmels, insectenfragmenten, automobiel en industriële vervuilers , haren en dode huidcellen. Stof is zelfs aanwezig in de ruimte, en men heeft het effect van stof al bestudeerd op planeten. Zelfs in de ruimte vraagt men zich af waar stof vandaan komt!

Hoe vormt stof zich dan eigenlijk? Of op z’n minst, waar komen die kleine stofdeeltjes vandaan die ons dwingt de stofzuiger boven te halen? Het is te wijten aan statische elektriciteit. Wanneer we ons haar kammen, laden onze haren zich op met statische elektriciteit: onze haren vallen en trekken andere microscopische deeltjes aan die op hun beurt eveneens geladen zijn met statische elektriciteit. Zo wordt stof gevormd.

Waar komt stof vandaan?

”Televisies en computerschermen trekken stof aan”

Juist! Als het apparaat aan staat, is de buitenzijde positief geladen. De stofdeeltjes, met een negatieve lading, komen terecht op het scherm. Wanneer het scherm wordt uitgeschakeld verdwijnt de elektrische lading, maar blijft het stof achter!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
”Om thuis geen stof te hebben, houd ik de ramen steeds gesloten”

Juist en fout. Zijn onze meubelen bekleed met zwart stof afkomstig van de naburige fabriek of wanneer we naast een werf wonen, houden we de vensters inderdaad gesloten. Maar we zullen in het algemeen weinig verschil merken: levende wezens zijn echte machines in het produceren van stof.

”Ik kan geen huishouden doen want ik ben allergisch aan stof”

Veel mensen zijn allergisch aan mijten, die microscopische besten die maar al te graag in beddengoed, matten en tapijten vertoeven. Waar komt stof dan vandaan?. Een vraag die mijten zeer weinig boeit omdat zij zich van huidschilfers voeden, dode huidcellen, haren en nagels: stof dus. We hebben er dus alle belang bij om het huis regelmatig af te stoffen!

”De mooiste zonsondergangen zijn de meest stofferige”

Juist. Hoe meer fijne stofdeeltjes (of water) er rondzweven, hoe mooier en spectaculairder het kleurverloop!

Hoe strijdt u tegen stof?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina