Van jouw vloer kun je eten!

Van jouw vloer kun je eten!

Parket, laminaat, tapijt, tegels… ze vragen allemaal om een eigen aanpak én de juiste schoonmaakmiddelen. We wijzen je de weg met tips en productadvies.


Parket aanpakken

Parketvloeren moet je zachtjes aanpakken. Hout dat behandeld is met was of olie is heel gevoelig voor water en kan worden aangetast als het te lang vochtig blijft. Na het stofzuigen even opwrijven met een droge doek (die je gebruikt zoals een dweil) is voldoende om de vloer schoon te maken. Verglaasd parket (parket met een slijtvaste lakafwerking) daarentegen kun je met een licht vochtige doek schoonmaken.

TIP
Swiffer Hout & Parket doekjes zijn nog beter voor je parketvloer. Ze hebben diepe, zachte ribbels en bevatten bijenwas. Zo maken ze je parket niet alleen proper. Ze verzorgen het hout ook en laten het mooi glanzen. Natuurlijk wel even stofzuigen vóór je dit 'parketwapen' inzet.

Laminaat verzorgen

Laminaat is erg gebruiksvriendelijk. Goed stofzuigen en eens een vlekje wegwrijven met een vochtige doek brengt je al een heel eind ver. En voor het grondige schoonmaakwerk zet je een zachte reiniger zoals Mr. Proper Delicate Oppervlakken in. Dweil niet te nat en zorg voor een goede ventilatie zodat je vloer zo snel mogelijk kan drogen.

Grondig dweilen

Tegels worden pas echt schoon als je ze schuurt, althans dat beweerden onze oma's vroeger. Maar met de producten van vandaag is dat niet meer nodig, als je het goed aanpakt:

  • Verwijder ALTIJD eerst stof en droog vuil voor je 'met nat' reinigt. Anders worden je dweil en je water meteen vuil.
  • Maak een sopje van 2 dopjes allesreiniger (60 ml) in een halve emmer warm water.
  • Dompel de dweil in het water en wring hem uit zodat hij niet te vochtig is.
  • Sla de dweil om de aftrekker heen.
  • Begin te dweilen bij een vast punt en werk zo naar de deur toe.
  • Spoel de dweil regelmatig uit in proper water.
  • Wrijf nog eens na met een nauwelijks natte, schone dweil.
nmaken-en-onderhoud/grote_schoonmaak_pak_het_stap_voor_stap_aan.aspx" target="_blank">van jouw vloer kun je eten

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Frisse appeltaart

Frisse appeltaart

frisse-appeltaart

Frisse appeltaart

Geschreven door Véken een lid van Zin in meer,13 december 2013

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Grote schoonmaak? Kleine moeite!

Grote schoonmaak? Kleine moeite!

Grote schoonmaak? Kleine moeite!

Lente! Krijg jij dan ook zin in een grote schoonmaakactie en vrees je dan ook dat je er weer geen tijd voor zult hebben? Nonsens! Volg ons schema met taken die je ongeveer een uurtje per dag kosten, en na een week ben je helemaal rond!

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...