veelgestelde-vragen-veiligheidslabels

Veelgestelde vragen

Vragen over de nieuwe regelgeving


Wat is CLP?
Dit staat voor Classification, Labeling and Packaging en zijn de regels in verband met de indeling, labeling en verpakking die door de EU voor alle chemische producten opgesteld zijn.

Waar zijn de CLP van toepassing?
Alle EU-landen moeten de CLP-regels volgen. IJsland, Noorwegen, Servië en Zwitserland hebben het programma aangenomen, en ook Israël en Turkije zullen in 2016 naar verwachting de CLP-regels invoeren.

Wat wordt er door de CLP-regels verplicht?
Alle verpakkingen, van de gezamenlijke verpakking tot de individuele doses, moeten gelabeld worden. De labels bevatten nieuwe veiligheids- en milieusymbolen en -verwoording. De indelingscriteria zijn strenger en er moeten meer ingrediënten op de verpakking vermeld worden.

Welke zijn de nieuwe symbolen en wat betekenen ze?
Het oude waarschuwingssymbool was het andreaskruis, een generiek internationaal symbool dat aanmaant tot voorzichtigheid.

Dit wordt door drie nieuwe symbolen vervangen:
Het uitroepteken waarschuwt ervoor dat een product ernstige oog- of huidirritaties kan veroorzaken.
Dit symbool waarschuwt ervoor dat een product bijtend is en ernstig oogletsel kan veroorzaken.

Dit symbool waarschuwt ervoor dat een product giftig kan zijn voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

Vragen over de nieuwe verpakking

Waarom staat er een waarschuwingslabel op de verpakking van een product dat er voordien geen had? Is mijn product veranderd? Is het veilig te gebruiken?
Uw product is niet veranderd. Er is een nieuwe EU-regelgeving, CLP, die een waarschuwingslabel verplicht op producten die het voordien niet nodig hadden. Uw product bevat chemicaliën die moeten gebruikt worden zoals voorgeschreven. De nieuwe verpakking is gemaakt om u eraan te herinneren hoe belangrijk het is om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

Waarom heeft mijn product een ander waarschuwingslabel? Is dit product nog steeds veilig te gebruiken?
Uw product is niet veranderd. De nieuwe EU-regelgeving, CLP, heeft de indeling van bepaalde chemicaliën veranderd met nieuwe veiligheids- en milieusymbolen om de klanten te adviseren. Het product is veilig te gebruiken zolang de aanbevelingen van de fabrikant gevolgd worden.

Vragen over de nieuwe pictogrammen

Mijn product heeft een corrosief waarschuwingslabel? Is het veilig te gebruiken? Is het schadelijk voor mijn wasmachine? Waarom hebben andere producten die hetzelfde doen, dit waarschuwingslabel niet?
Uw product is veilig te gebruiken zolang de richtlijnen gevolgd worden, en is niet schadelijk voor uw wasmachine. We hebben ervoor gekozen om de CLP-richtlijnen onmiddellijk te volgen, daarom is uw productlabel al veranderd.

Waarom is er een milieuwaarschuwing die zegt dat mijn huishoudelijk product giftig kan zijn voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen?
Deze waarschuwing vestigt de aandacht op het mogelijke effect van grote hoeveelheden van dit product wanneer het niet verdund wordt. Het dient als waarschuwing bij een grote lozing. Toch is het nog steeds belangrijk om de richtlijnen te volgen bij het gebruik van uw product.

Betekent het milieuwaarschuwingssymbool met een dode boom en vis dat ik in milieuverontreiniging veroorzaak voor in het water levende organismen?
Nee. Uw product is veilig voor het milieu zolang het zoals bedoeld gebruikt wordt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vragen over wasproducten

Waarom staat er informatie op de zak van mijn wasproduct? Waarom staat die niet op alle zakken?
De nieuwe EU-regelgeving, CPL, verplicht om alle verpakkingen, ook de zakken, te labelen. Niet alle zakken worden onmiddellijk gelabeld. Het kan verschillende maanden duren voordat er voor 100% aan de regelgeving voldaan wordt.

De informatie op mijn zak is onduidelijk. Kan dit product nog steeds gebruikt worden?
Ja, de informatie heeft geen effect op de werking van het product. Dezelfde informatie is beschikbaar op de buitenverpakking, moest u vragen over de veiligheid van uw product hebben.

Vervaagt de inkt op de zak? Maakt dat vlekken op mijn kleding?
De inkt maakt geen vlekken op uw handen of kleding als het product gebruikt wordt zoals bedoeld.

Hoe gebruik ik de zak? Moet ik de laag met het label verwijderen?
Plaats de volledige zak achterin de wasmachine voordat u uw kleding erinsteekt. Haal het label niet van de laag af.

Zit er een bitter bestanddeel in de zak?
Ja. Het bittere bestanddeel geeft het product een bittere smaak die ervoor zorgt dat jonge kinderen en huisdieren het product niet willen opeten; dit wordt door de nieuwe EU-regelgeving verplicht.

Betekent het milieuwaarschuwingssymbool met een dode boom en vis dat mijn wasproduct schadelijk is voor in het water levende organismen?
Nee. Uw product is veilig voor het milieu zolang het gebruikt wordt zoals bedoeld.

Vragen over interieurverzorgingsproducten

De zakken van mijn doses Dreft-product zien er anders uit. Wat is er veranderd?
De nieuwe EU-regelgeving, CPL, verplicht om alle verpakkingen, ook de zakken, te labelen. Niet alle zakken worden onmiddellijk gelabeld, en sommige kunnen een ander label hebben. Het kan verschillende maanden duren voordat voor 100% aan de regelgeving voldaan wordt.

Is het product veranderd?
Nee. Alleen de EU-regelgeving is veranderd en deze verplicht om de verpakking te veranderen.

Is het product nog steeds veilig?
Het product is niet veranderd en is nog steeds even veilig.

Is de inkt op de zak veilig? Kan deze vlekken op mijn borden maken?
De inkt is veilig als de zak volgens de productrichtlijnen gebruikt wordt. We hebben voor alle beschikbare programma's 100 verschillende tests uitgevoerd en de inkt zal geen vlekken op de borden in uw afwasmachine maken.

Zit er een bitter bestanddeel in de zak?
Ja. Het bittere bestanddeel geeft het product een bittere smaak die ervoor zorgt dat jonge kinderen en huisdieren het product niet willen opeten; dit wordt door de nieuwe EU-regelgeving verplicht.

Waarom hebben andere afwasproducten dit waarschuwingslabel niet?
We hebben ervoor gekozen om de CLP-richtlijnen onmiddellijk te volgen, daarom is uw productlabel al veranderd. Het is tot juni 2017 legaal om goederen te verzenden, op te slaan en te verkopen die niet aan de CLP-regelgeving voldoen.

Betekent het milieuwaarschuwingssymbool met een dode boom en vis dat mijn interieurverzorgingsproduct schadelijk is voor in het water levende organismen?
Nee. Uw product is veilig voor het milieu zolang het gebruikt wordt zoals bedoeld.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina