Wat zijn de effecten van kalkaanslag op jouw leven?

Wat zijn de effecten van kalkaanslag op jouw leven?

Kalkaanslag is eenvoudig herkenbaar door de witte sporen die het achterlaat op de kranen in je keuken en badkamer, maar de impact van kalkaanslag op je leven gaat een stuk verder dan dat.


Het kalkgehalte in water hangt samen met de geologische aard van de bodem. Het is ontzettend belangrijk om kalkaanslag en zijn effecten te kennen. En het is even belangrijk om te leren hoe je kalkaanslag op een eenvoudige en efficiënte manier kan verwijderen.

Zin in meer brengt tips en oplossingen:

Kalkaanslag thuis
Ook op je huis heeft kalkaanslag een negatief effect. Niet alleen tast kalkaanslag de gezellige, opgeruimde en cleane sfeer van je huis aan, maar het heeft ook nog eens impact op véél meer zaken dan je ooit zou hebben verwacht. Kalkaanslag is jouw vijand omdat het allerlei problemen veroorzaakt in huis zoals:
- Verstopping en oxidatie (roesten) van leidingen;
- Kalksporen op alle kranen in het huis;
- Glazen en bestek verliezen hun glans;
- Moeilijkheden met de wasmachine;
- Meer reinigingsmiddelen moeten kopen;
- Een kortere levensduur voor je elektrische apparaten.

Kalk en gezondheid
Je hebt je misschien al eens afgevraagd of kalkhoudend, oftewel hard water drinken je gezondheid kan schaden. Het antwoord is nee! Kalk heeft in kleine hoeveelheden geen slechte gevolgen voor jouw organisme. Integendeel: de meeste mineraalwaters die je in de winkel vindt bevatten mineralen zoals magnesium en calcium die goed zijn voor je lichaam. Over het algemeen bevat natuurlijk bronwater de juiste balans van deze mineralen om ons gezond te houden!
Kalkhoudend water kan je huid echter wel uitdrogen. Dus als je in een gebied met hard water woont, vergeet je best niet om regelmatig een goede hand & bodycrème te gebruiken.

Hoe verwijder je kalkaanslag
Kalkaanslag is behoorlijk hardnekkig en plekken verdwijnen jammer genoeg niet met een magische vingerknip. Daarom kan je besteen product kiezen dat je oppervlakken beschermt en tegelijk kalkaanslag verwijdert. Je moet gewoon de specialist vertrouwen. Wij raden Antikal kalkaanslagverwijderaar aan, de bondgenoot die je nodig hebt: het elimineert kalkaanslag zonder inspanning én het beschermt uw oppervlakken drie keer langer dan eender welke ander anti-kalk product, waardoor je badkamer opnieuw glanst!

Nu je alle positieve en negatieve aspecten van kalkaanslag kent, ben je klaar om zelf een lezing te geven over het onderwerp

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

feliis

feliis

gemeld

heb antikal geprobeerd in men badkamer, en moet eerlijk toe geven ging allemaal heel gemakkelijk eraf en blijft ook veel langer weg :-)

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Maak je eigen poetsmandje

Maak je eigen poetsmandje

Maak je eigen poetsmandje

Poetsen is al een opdracht op zich en er bestaat niets meer vervelender dan aan je badkamer beginnen en je realiseren dat je je Swiffer duster beneden in de living hebt laten liggen… Gebruik dus een handige poetsmandje zodat je altijd al je schoonmaakgerief bij de hand hebt.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow