Welkom-in-de-Club-van-de-Slechte-Huisvrouwen

Welkom in de Club van de Slechte Huisvrouwen

Zin in meer-experte Manon is niet bepaald het soort vrouw dat een kick krijgt van de lenteschoonmaak. Terwijl Zin in meer-experte Zamarra er enthousiast nog wat push ups bovenop gooit, probeert Manon de poetsklus eerder te downsizen.


Nog even en de lenteschoonmaak staat weer voor de deur. Vensters worden opengegooid, dekbedden extra gelucht of naar de droogkuis gebracht en in alle hoeken en gaten worden spinnenwebben en stoffig vuil weggehaald. Niet bepaald een klus waar ik naar uitkijk. Goed poetsen kost tijd en vraagt vooral veel energie. Ik word er in ieder geval ontzettend moe van.

Toch kan het volgens Zin in meer-experte Zamarra niet alleen een stuk sneller, je kan intussen ook nog eens kilo's verliezen en spieren kweken... De enthousiaste wervelwind ('En niet vergeten te ademen tijdens het poetsen, dames!') laat Vlaanderen via YouTube zien hoe je lunges maakt terwijl je de vloer dweilt, push ups doet terwijl je je parketvloer met was bewerkt en een muscle definer voor je armen uit je hoed tovert terwijl je stofzuigt.

Het idee erachter vind ik geweldig, maar voor de uitvoering ben ik een beetje bang. Zo vind ik stofzuigen an sich al zwaar genoeg. Probeer maar eens een hoogpolig tapijt te stofzuigen zonder te zweten. Of al je ramen te lappen zonder pijnlijke armen de ochtend nadien. Als ik dat harde werk nog zwaarder maak met een pittige work-out, kom ik de volgende ochtend nog amper uit mijn bed...

Welkom in de Club van de Slechte Huisvrouwen

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Misschien moet ik me eerder aansluiten bij de Club van Slechte Huisvrouwen. Oprichtster Mira Ahles hangt de wijze uitspraak 'A clean house is a sign of a wasted life' aan. Zo tegendraads durf ik niet eens te zijn, maar ik kan me zeker vinden in haar tips om wat meer plezier te hebben tijdens het schoonmaken.

Een paar voorbeelden:

  • Doe de vervelendste taken eerst, dan kunnen de andere klussen alleen maar meevallen.
  • Heb je de neiging om alles in een keer schoon te maken? De kans dat je dat niet lukt, is groot. Met frustratie en teleurstelling tot gevolg. Poets daarom alleen wat écht nodig is.
  • Breng je kinderen al vroeg bij dat ze zelf hun spullen moeten opruimen. Maak er een spelletje van zodat ze het op een speelse manier leren.
  • Verdeel de taken per dag. Neem bijvoorbeeld maandag de kinderkamers onder handen, dinsdag de badkamer, woensdag de keuken... Zo ben je geen hele dag kwijt, blijft het werk overzichtelijk en wordt je huis toch schoon.

Good luck!
Manon

Gezin & relatie experte
Manon

Lees alle blogs van Manon

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina