Zo houd je de kinderkamer schoon

Zo houd je de kinderkamer schoon

In kinderkamers wordt niet alleen geslapen, er wordt ook geravot, gespeeld en geknutseld. Een flinke schoonmaakbeurt op tijd en stond is in die kinderkamer dan ook geen overbodige luxe !


Schoon speelgoed in de kinderkamer

Speelgoed is vaak een broeihaard van bacteriën. De bacteriën komen er op terecht via ongewassen handen, huisdieren of doordat kinderen een stuk speelgoed in hun mond steken. Gelukkig kan veel speelgoed in de wasmachine. Harde plastic speeltjes zoals blokken steek je best eerst in een kussensloop om beschadiging te voorkomen. Ook de vaatwasmmachine leent zich prima tot het reinigen van plastic speelgoed. Houten speelgoed dompel je in een sopje met allesreiniger. Haal het speelgoed meteen weer uit het sop, droog het goed af en leg het verder te drogen op een handdoek.

Een propere vloer in de kinderkamer

Kinderen zitten, kruipen en spelen veel op de grond. Frequent de vloer van de kinderkamer dweilen is dan ook geen overbodige luxe. Tapijten pak je aan met een krachtige stofzuiger. Geef vaste vloerbedekking geregeld een shampoobeurt. Kleine matjes gaan frequent in de wasmachine.

Verban huisstofmijt uit de kinderkamerZo houd je de kinderkamer schoon

Gordijnen, kussenslopen, hoeslakens, dekbedovertrekken, lakens en dekens trekken stof en huismijt aan. Frequent wassen is de boodschap. Mogen dekbed en hoofdkussens volgens de wasvoorschriften in de wasmachine ? Aarzel dan niet ! Zo kan je meteen ook de matras en de lattenbodem stofzuigen.

Zet de ramen van de kinderkamer open

In een warme slaapkamer vermenigvuldigen bacteriën zich snel. Verlucht de kinderkamer dus elke dag, ook tijdens de winter wanneer de verwarming vaak 's nachts blijft aanstaan. Zet de thermostaat hoe dan ook niet te hoog, 19 à 20°C is ideaal.

Extra aandacht voor de babykamer

Omdat een babykamer intensief wordt gebruikt, moet je hem extra goed schoon houden. Zet een doos hygiënische doekjes in de kinderkamer zodat je altijd snel iets kunt proper maken. Wanneer je de kinderkamer kuist, besteed dan extra aandacht aan plaatsen die veel in aanraking komen met de handen, zoals de deur, de deurklink, de lichtschakelaar en de handvaten van de kleerkast of commode. Luieremmer en kinderpotje moeten regelmatig gedesinfecteerd worden.

Opbergruimte in de kinderkamer

Kies in de kinderkamer voor een donsdeken met een overtrek. Zo kan je kind makkelijk zelf zijn of haar bed opmaken. Richt de kinderkamer ook zodanig in dat je kind makkelijk zelf kan opruimen, bijvoorbeeld met lage rekken en kleurrijke bakken of opbergdozen. Zo wordt je kind aangemoedigd om alles op de juiste plaats te leggen na het spelen. Heeft je kind keurig opgeruimd ? Toon dan dat je tevreden bent met het resultaat.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow