Zo houd je de kinderkamer schoon

Zo houd je de kinderkamer schoon

In kinderkamers wordt niet alleen geslapen, er wordt ook geravot, gespeeld en geknutseld. Een flinke schoonmaakbeurt op tijd en stond is in die kinderkamer dan ook geen overbodige luxe !


Schoon speelgoed in de kinderkamer

Speelgoed is vaak een broeihaard van bacteriën. De bacteriën komen er op terecht via ongewassen handen, huisdieren of doordat kinderen een stuk speelgoed in hun mond steken. Gelukkig kan veel speelgoed in de wasmachine. Harde plastic speeltjes zoals blokken steek je best eerst in een kussensloop om beschadiging te voorkomen. Ook de vaatwasmmachine leent zich prima tot het reinigen van plastic speelgoed. Houten speelgoed dompel je in een sopje met allesreiniger. Haal het speelgoed meteen weer uit het sop, droog het goed af en leg het verder te drogen op een handdoek.

Een propere vloer in de kinderkamer

Kinderen zitten, kruipen en spelen veel op de grond. Frequent de vloer van de kinderkamer dweilen is dan ook geen overbodige luxe. Tapijten pak je aan met een krachtige stofzuiger. Geef vaste vloerbedekking geregeld een shampoobeurt. Kleine matjes gaan frequent in de wasmachine.

Verban huisstofmijt uit de kinderkamerZo houd je de kinderkamer schoon

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Gordijnen, kussenslopen, hoeslakens, dekbedovertrekken, lakens en dekens trekken stof en huismijt aan. Frequent wassen is de boodschap. Mogen dekbed en hoofdkussens volgens de wasvoorschriften in de wasmachine ? Aarzel dan niet ! Zo kan je meteen ook de matras en de lattenbodem stofzuigen.

Zet de ramen van de kinderkamer open

In een warme slaapkamer vermenigvuldigen bacteriën zich snel. Verlucht de kinderkamer dus elke dag, ook tijdens de winter wanneer de verwarming vaak 's nachts blijft aanstaan. Zet de thermostaat hoe dan ook niet te hoog, 19 à 20°C is ideaal.

Extra aandacht voor de babykamer

Omdat een babykamer intensief wordt gebruikt, moet je hem extra goed schoon houden. Zet een doos hygiënische doekjes in de kinderkamer zodat je altijd snel iets kunt proper maken. Wanneer je de kinderkamer kuist, besteed dan extra aandacht aan plaatsen die veel in aanraking komen met de handen, zoals de deur, de deurklink, de lichtschakelaar en de handvaten van de kleerkast of commode. Luieremmer en kinderpotje moeten regelmatig gedesinfecteerd worden.

Opbergruimte in de kinderkamer

Kies in de kinderkamer voor een donsdeken met een overtrek. Zo kan je kind makkelijk zelf zijn of haar bed opmaken. Richt de kinderkamer ook zodanig in dat je kind makkelijk zelf kan opruimen, bijvoorbeeld met lage rekken en kleurrijke bakken of opbergdozen. Zo wordt je kind aangemoedigd om alles op de juiste plaats te leggen na het spelen. Heeft je kind keurig opgeruimd ? Toon dan dat je tevreden bent met het resultaat.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina