Zo zorg je voor glasheldere ramen

Zo zorg je voor glasheldere ramen

Zie jij ook zo op tegen iedere ruit in huis - en al helemaal die kleine raampjes - van binnen en van buiten te moeten wassen nu dat de lente-schoonmaak in aantocht is? Met de juiste tools en ons recept voor een eigen reinigingsproduct zal je staan te kijken hoe makkelijk, snel en probleemloos deze klus kan zijn.


Doe-het-zelf raamoplossing
Stap 1: Begin door een eigen reinigingsproduct te maken. Het recept: één deel witte azijn met één deel warm water in een plantenspray of andere spuitbus. Sommigen vinden dat je meer water dan azijn moet gebruiken maar probeer het en beslis zelf. Als de azijngeur je tegenstaat kan je een scheutje citroensap toevoegen. Slim: als er een laagje vettigheid is opgebouwd door kant-en-klare schoonmaakproducten uit de winkel kan je een halve lepel vloeibaar afwasmiddel toevoegen.
Tip: Poets niet direct in de zon. Een bewolkte dag is beter zodat je reinigingsproduct niet te snel opdroogt.

Reinig en droog methode
Stap 2: Spuit je zelfgemaakte product op het raam. Poetsen en drogen doe je in één keer met proppen oud krantenpapier in plaats van met keukenrol. Krantenpapier laat een onzichtbaar laagje achter op het raam waardoor vuil zich minder makkelijk aanhecht. Gebruik de oudste kranten die je hebt, nieuwere kranten kunnen misschien strepen achterlaten omdat de inkt nog niet uitgedroogd genoeg is. Draag afwashandschoenen om je handen te beschermen tegen inktvlekken. Voor erg vuile ramen gebruik je een spons en een emmer. Reinig van boven naar beneden om druppels te voorkomen en veeg waterranden van de raamkozijnen zodat het hout niet beschadigd wordt.
Sommige mensen gebruiken graag een zeemleren / chamois of microvezel doekje om glas droog te poetsen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het doek pluisvrij is.
Tip: Reinig de binnenkant van de ramen in horizontale stroken. De buitenkant doe je in verticale stroken. Waarom? Als er dan strepen zijn, weet je welke kant je opnieuw moet doen!

Buitenramen, meer dan enkel glas
Stap 3: Voor de buitenkant van de ramen ga je op dezelfde manier te werk. Voor moeilijk bereikbare ramen gebruik je een zeem met uittrekbare stok om de ruiten te drogen. Maak het raam eerst vochtig en droog het met een doek af. Verwijder vliegenramen, boen ze voorzichtig en spuit af met de tuinslang. Maak ook je raamkozijnen schoon met een spons en spoel af met de tuinslang. Droog af met een oud t-shirt of een doek. 

Moeilijke hoekjes kan je reinigen met een klein borsteltje of een tandenborstel. Om watervlekken te verwijderen gebruik je onverdunde azijn of alcohol. Als je een klein krasje tegenkomt kan je dit plaatselijk proberen weg te poetsen met tandpasta. Misschien komt er meer kijken bij het ramen lappen dan je had verwacht, maar deze tips zijn echt de moeite. Laat de muffe wintermaanden wegwaaien met de geur van kraakheldere, pas gewassen ramen en geniet van het prachtige lentezicht.

Nu dat je ramen helemaal proper zijn ben je klaar om de rest van je huis aan te pakken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

FranMey

FranMey

gemeld

Tandpasta? heb je dan geen krasjes.

  • melden
machelen1

machelen1

gemeld

andere producten gebruik maar keer altijd terug naar dreft

  • melden
seske

seske

gemeld

Goeie tip ben er zeer tevreden mee. Ik ga het morgen uitproberen, ben net aan ramen poetsen toe:)

  • melden
floyd

floyd

gemeld

Enkele druppels van product om keuken te ontvetten in het water doen.als je na het verwijderen van het water nog even nawast met warm zuiver water ben je gegarandeerd dat er geen vuilspoor meer is dus gegarandeerd geen strepen. Het houtwerk goed nadrogen want druppels verkleuren de verf of sap

  • melden
kimmeke1989

kimmeke1989

gemeld

ikzelf gebruik water met een scheutje amoniac . vervelend geurtje maar perfect streepvrij resultaat ;)

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...