Clean house, happy house


Thuis
4/10/2018
De poetshulp van Zin in meer-experte levert topwerk. Héérlijk, want poetsen, vegen en schrobben zijn ab-so-luut niet Griets ding. Creatieve oplossingen bedenken wél en dus zocht Griet naar een aantal trucjes om de resterende huishoudelijke taken een pak vlotter te laten verlopen.

Wasgoed

Schaf drie wasmanden aan: eentje voor de gekleurde, eentje voor de witte en eentje voor de donkere was. Sorteren hoeft niet meer, nu alleen nog de was in de juiste mand mikken... Stop vuile sokken meteen in een apart waszakje. Zo hoef je nooit meer een verloren paar bij elkaar te zoeken. Laat wasgoed nooit helemaal droog worden in de droogtrommel, maar hang het een lichtjes vochtig nog even open. Dat bespaart je een hoop strijkwerk.

Boodschappen

Hang een boodschappenlijstje op de koelkast. Sommige supermarkten hebben een online service. Ze leveren je boodschappen aan huis of je kan ze afhalen. Zo bespaar je tijd, hoef je niet aan te schuiven aan de kassa en doe je geen impulsaankopen. Geen man of kind in de buurt die de winkelkar vol chocolade en koekjes propt...

Klusjes

Opgroeiende kinderen kunnen een grote hulp zijn in het huishouden als je er een beloning aan vastkoppelt. Voor een extra snoepje of een paar minuten extra televisie helpen ze met de glimlach met de afwas... En de auto poetsen vinden ze bij mooi weer een feest: wie knoeit er nu niet graag met water?!

Recycleren

Voorzie een handig systeem in de keuken om afval meteen te recycleren. Een bakje voor groenafval onder het aanrecht. Een aparte vuilnisemmer voor plastic en restafval. Een doos in de keukenkast voor karton en papier. Een plastic bak voor glas die je zo meeneemt naar de glascontainer. Zo hoef je nadien niet te sorteren of over te laden.

Post

Open de post meteen en maak op een centrale plaats bakjes met te betalen rekeningen, reclame, de krant... Zo hoef je nooit meer op zoek naar verloren post tussen een hoop kranten en reclamefolders. Dat scheelt een hoop stress.

Fun

Zet een timer als je aan een klus begint en hou je eraan. Zet de muziek loeihard en hou een race tegen de klok. De klus is sneller geklaard en je verbrandt meteen ook een hoop extra calorieën, altijd mooi meegenomen!

Organiseer

Zorg ervoor dat alles zijn vaste plaats heeft en benut elke centimeter opbergruimte. Dat scheelt bij het opruimen en zorgt voor meer orde in de kasten. En bovenal: reken af met uitstelgedrag waardoor de klusjes zich opstapelen. Plan dagelijks een aantal kleine klusjes, zodat het huishoudelijk werk overzichtelijk blijft.

Griet