De slaapkamer: opgeruimd slaapt lekker!


Thuis
14/05/2021
Een frisse slaapkamer bevordert je nachtrust. Regelmatig je slaapkamer schoonmaken is dus een must. Wist je bijvoorbeeld dat je per nacht gemiddeld 50 cl vocht verliest? Een deel daarvan wordt opgenomen door je beddengoed en daardoor wordt je warme nestje meteen de favoriete plek voor huisstofmijten en schimmels. Maar ook stof in de slaapkamer is een grote boosdoener. Tijd om daar mee af te rekenen.

Je dagelijks ritueel

Maak je bed niet meteen op na het opstaan maar sla het beddengoed open zodat het kan luchten. En zet ook de ramen van de slaapkamer minstens een half uur open. Doe dat ook nog even voor je gaat slapen. Dankzij een portie frisse lucht en verse zuurstof in je slaapkamer slaap je als een roos.

Een kwartiertje per week...

Ruim rommel en rondslingerende kleren op. Stof grote oppervlakken zoals de vensterbank en nachtkastjes af en stofzuig of Swiffer de vloer van de slaapkamer.

Om de 2 weken een half uur...

Nu pak je de slaapkamer grondig aan. Rommel en kleren opruimen, het beddengoed afhalen en je dekens of dekbed laten verluchten... Stof dan alles nat af en vergeet daarbij spleten, kleine hoekjes en je bedframe niet. Stofzuig de slaapkamer en doe dat ook grondig onder je bed, want daar vormen stof en haar stofnesten. Heb je een harde vloer? Dweil dan je slaapkamer.

Grote schoonmaak!

Eigenlijk is er niet veel verschil met de tweewekelijkse beurt, alleen komen er wat klussen bij:

  • draai je matras om en laat ze voldoende lang verluchten (met het raam open), vóór je het bed weer dekt
  • was de radiator af en borstel of zuig het stof ertussenuit
  • maak de lampen, deur en klink schoon

En dan is er natuurlijk ook nog je kleerkast: haal die helemaal leeg zodat je ze vanbinnen en vanbuiten grondig kunt schoonmaken. Doe dat het best bij een seizoenswissel, dan kun je meteen ook je garderobe eens grondig herschikken en 'uitdunnen'. En heb je weer plaats voor nieuwe spullen, want die heb je na zo'n grote schoonmaak wel verdiend!

TIP
Maak je slaapkamer schoon met Mr. Proper Ochtenddauw. Daarin zit een scheutje Febreze dat je slaapkamer laat geuren als een frisse lenteochtend.