De wetenschap achter Febreze en het verwijderen van ongewenste geuren


Thuis
3/03/2020
Alles over de nieuwste OdourClear™ technologie

Ben je benieuwd waarom wij Febreze zo'n topper vinden? Simpel: terwijl andere luchtverfrissers geurtjes maskeren, verwijdert Febreze ze écht volledig dankzij de innovatieve OdourClear™ technologie. Wat maakt deze formule zo uniek en doeltreffend om ongewenste geuren te verwijderen sinds 18 jaar? We zetten het voor je op een rijtje.

Een mini-masterclass over onaangename geur

Als je goed hebt opgelet tijdens de chemieles, dan herinner je je vast nog wel wat moleculen zijn. Iedere onaangename geur is eigenlijk een complex bundeltje moleculen dat zich ongevraagd opdringt. Deze ongenode gasten vliegen door je gang, verzamelen zich in je keuken en nestelen zich in je meubels. Welkom of niet, ze doen alsof ze thuis zijn en blijven graag lang hangen. Hoe schoon je huis er ook uitziet, al dat harde poetsen kan in één vlaag om zeep zijn.

Het IQ van geur

Hoewel geuren soms erg onaangenaam kunnen zijn, hebben ze ook een positieve functie. Ze kunnen je waarschuwen dat er iets mis is, onhygiënisch of bedorven. Bij het detecteren van deze signalen werken je neus en je brein samen. Je neus is in staat de geur te ruiken en stuurt een berichtje naar je brein dat de geur vervolgens analyseert. Geuren komen dus ongevraagd je brein binnen en vormen een belangrijk onderdeel van onze herinneringen en ervaringen. Nu weet je waarom de geur van versgebakken koekjes je rechtstreeks terugbrengt naar de keuken van je oma.

Wat is OdourClear™?

Slechte geuren slaan we natuurlijk liever niet op in ons geheugen. We moeten deze indringers daarom duidelijk maken dat ze niet welkom zijn. Tijd voor actie! Ontdek de innovatieve OdourClear™ technologie van Febreze. Deze werkt als een stofzuiger: het detecteert onaangename geurtjes en zuigt ze als het ware weg. Zeg maar dag tegen alle geurmoleculen die zijn blijven hangen na het maken van die spruitjes gisterenavond.

Hoe werkt OdourClear™?

OdourClear™ is een gepatenteerde technologie van Febreze en bestaat uit een team van ingrediënten die we de "Febreze Four" noemen. Dit zijn slechte geur killers, bestaande uit alledaagse ingrediënten zoals cyclodextrin (een zetmeelmolecule uit maïs) en citroenzuur (dat voorkomt in citrusvruchten).

Ontmoet de “Febreze Four”

Je kunt ze vergelijken met vier superhelden die hun speciale krachten bundelen. Een superheldenteam van frisheid dat niet te stoppen is als het gaat om het verwijderen van ongewenste geuren. We stellen je graag aan deze vier superhelden voor:

1

De “slechte geur”vanger - Cyclodextrin is een zetmeelmolecule uit maïs in de vorm van een donut. Onaangename geuren worden naar het midden van die donut gezogen en daar opgesloten om nooit meer geroken te worden (keukengeurtjes verdwijnen na het spuiten van Febreze Luchtverfrisser Spray.

2

De “slechte geur” transformator - Deze krachtige helden gaan de strijd aan met de alle denkbare ongewenste geurtjes en vervangen ze door een fris parfum. Dat doen ze door zich aan die 'foute' moleculen te binden en niet meer los te laten. Of ja, tot de vieze geurtjes zich overgeven en hun stinkende zelven transformeren naar een aangenamer alternatief. Knap werk, geurtransformators! Je kent het effect van deze geurtransformators misschien al van onze klassieke- en 3Volution Elektrische Luchtverfrisser.

3

De “slechte geur” neutraliseerder - Citroenzuur, afkomstig van citroenen en andere citrusvruchten, elimineert onaangename geurtjes door de pH waarde te neutraliseren naar dezelfde als die van water. Die, mocht je je het afvragen, een perfecte geballanceerde 7 is. Ruik hun neutraliserende effect in de Febreze Luchtverfrisser Spray.

4

De “slechte geur” magneet - it polymeer is speciaal ontworpen om ongewenste geuren in textielweefsels op te sporen. De magneet uit onze Textielverfrisser werkt hard om slechte geuren uit moeilijk te wassen textiel te verwijderen. En dat alles in een spuit!

Zo, nu weet je alles over de wetenschap achter Febreze! Microscopisch bewijs van de werking van OdourClear™, de nieuwste technologie waarmee Febreze slechte geuren elimineert als nooit tevoren. Deel met je vrienden!