Deze 4 dingen mag je niet vergeten tijdens je lenteschoonmaak


Thuis
8/03/2019
Hoe reinig je een tapijt? En muren? Deze lente gaan we dieper in op het poetsen van 4 minder voor de handliggende hoekjes en voorwerpen.

Met de komst van de lente is het plezierig om ramen en deuren open te gooien en met de grove borstel door je huis te gaan. De basics van de grote lenteschoonmaak hebben ongetwijfeld geen geheimen meer voor jou. Maar wat doe je met minder voor de hand liggende items? Zin in meer helpt je op weg!

Bekijk 4 dingen in huis die extra aandacht verdienen:

Tapijt: de tapijten stofzuigen, dat kan je elke week wel doen. Maar om het jaar is het tijd om deze klus wat grondiger aan te pakken. Begin met wat je gewoonlijk doet: stofzuigen. Maar dit keer doe je dat wel aan beide kanten. Nadien neem je het tapijt mee naar buiten en klop je er nog eens met een mattenklopper op. Hang het tapijt even op om uit te waaien. Na een uurtje neem je het weer naar binnen en concentreer je je op de vlekken. Probeer eerst om de vlekken zoveel mogelijk weg te deppen of weg te schrapen. Nadien haal je er pas een schoonmaakmiddel bij en werk je in cirkeltjes. Laat even drogen en klaar!

Muren: een veeg die je maar niet van de muur krijgt? Of je kind dat zich met stift heeft uitgeleefd op de keukenwand? Wat een pech! Hoe hard je ook probeert, de vlek wil maar niet verdwijnen. Maar, er is een oplossing! Heb je al eens gehoord van de Mr. Proper Wondergum? Deze magische spons verwijdert de hardnekkigste vlekken van allerlei oppervlakken. Gewoon even de wondergum nat maken onder de kraan en over de vlek vegen. En die verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Koelkast: regelmatig gooi je al vervallen producten weg, maar 1 keer om de 3 maanden moet je je koelkast toch grondiger schoonmaken. Trek de stekker uit het stopcontact en maak ze volledig leeg.
Gebruik Mr. Propre Ultra Power Allesreiniger Spray om de koelkast schoon te maken. Zonder moeite heb je een perfect resultaat. Bovendien ruikt je koelkast superfris!

Diepvries: wist je dat een diepvries vol ijs meer stroom verbruikt dan eentje zonder? Een dunne laag ijs verwijder je makkelijk met een ijskrabber. Maar voor een dikke laag ijs zit er niets anders op dan de machine te ontdooien. Haal de vriezer helemaal leeg en trek de stekker uit. Wil je het ontdooiingsproces versnellen? Zet dan enkele bakken met heet water in de vriezer. Ga zeker niet aan de slag met elektrische verwarmingselementen zoals een haardroger of verfbrander. Vergeet ook niet om enkele doeken op de grond te leggen om het gesmolten ijs op te vangen. Is de diepvries volledig ijsvrij? Maak ‘m dan op dezelfde manier proper als de koelkast. Gebruik Mr. Propre Geconcentreerde Vloeibare Gel Zomer Citroen in een sopje om nog even de vloer proper te maken. Leg alle etenswaren pas terug in de vriezer wanneer deze op de gewenste, koele temperatuur is.

En jij, aan welke dingen in huis ga jij volgende lente extra aandacht geven?