Een gevoel van Kerstmis met 11 verschillende geuren


Thuis
28/02/2020
Kerstverlichting is betoverend, maar sommige aroma’s maken de kerstsfeer pas echt compleet! Snuif de winter op met 11 kerstgeuren.

Kerstgeur 1: de kerstboom

Wie houdt nu niet van de frisse geur van een kerstboom ? Dennengeur doet je aan gezellige familiereünies denken: je kunt de lichtjes van mooie kerstslingers al haast zien, vrolijke kersliedjes in je oren horen klinken en glad papier van kerstcadeautjes door je vingers voelen glijden.

Kerstgeur 2: de sneeuw

Smetteloze, witte sneeuw knispert onder elke stap die je zet in de bijzondere stilte van een besneeuwd landschap. De kou doet je klappertanden, maar de sneeuw is mooi om te zien. Haar koude, frisse geur prikt in je neus en geeft je zin om met volle teugen te genieten van de stimulerende winterlucht.

Kerstgeur 3: warme chocolade

In de winter geeft de zoete geur van een echte warme chocolade gegarandeerd troost. Heb je iets nodig om te verkwikken van de kou? Kruip dan onder een lekker warm dekbed met een grote kop warme chocolade binnen handbereik. Warme chocolade is ook heerlijk bij een kerstbrunch.

Kerstgeur 4: peperkoek

Kleine mannetjes, koekjes, huisjes … Met peperkoek maak je wat je wilt! Het aroma van de warme peperkoek die net uit de oven komt trekt iedereen naar de keuken. Het is dan ook een onweerstaanbare kerstgeur!

Kerstgeur 5: een haardvuur

Wanneer het buiten vriest, is er niets prettiger dan je te warmen aan een knisperend haardvuur. Laat je doordringen van de gloed en de zo bijzondere geur van brandend hout in de haard.

Kerstgeur 6: warme kastanjes

Een kerstmarkt is niet compleet zonder een zweem van warme kastanjes in de lucht. Deze onmiskenbare kerstgeur roept lange wandelingen op langs versierde standjes vol lekkers en moois.

Kerstgeur 7: kaneel

Met kaneel breng je allerlei kerstspecialiteiten op smaak! Je gebruikt het in glühwein, kerstkoekjes, stoofperen ... Kaneel brengt altijd een warme geur van Kerstmis in de keuken!

Kerstgeur 8: appelsien en kruidnagel

Deze combinatie van geuren is feestelijk en fruitig ... Een kerstgeur die nooit nalaat de lange winternachten op te beuren!

Kerstgeur 9: natte kleren

Brr, de gedachte alleen al doet je huiveren! De onaangename geur van vochtige kleren hoort beslist niet bij de kerstgeuren die je zult missen wanneer de lente weer aanbreekt!

Kerstgeur 10: muffe lucht

De winter brengt ijzig koude, vochtige wind met zich mee ... Daarom wil je de ramen natuurlijk goed dicht houden en geen tocht binnenlaten. Resultaat: slecht geventileerde kamers vol muffe lucht. Gelukkig kan een Febreze luchtverfrisser alle onaangename geurtjes verwijderen (en niet alleen maar verdoezelen). Lekker frisse lucht in huis!

Kerstgeur 11: aangebrande kalkoen

De ultieme ontgoocheling van hongerige familieleden aan de kersttafel is de walm van aangebrande kalkoen. De nachtmerrie van alle kerstkoks! En om de vernedering nog completer te maken, is deze scherpe lucht eerder geneigd om nog lang na de strijd te blijven hangen … Kom, laten we snel aan het dessert beginnen!

En jij, bij welke geurtjes denk jij aan Kerstmis?