Energiebesparingstips die echt werken


Thuis
4/09/2023

Nu energiebesparing een hot item is vanwege de stijgende kosten van levensonderhoud, vraag jij je waarschijnlijk af hoe jij thuis energie kunt besparen en dus geld kunt besparen. Wij hebben deze eenvoudige tips samengesteld die jij in jouw dagelijks leven kunt toepassen om energie te besparen, rekeningen te verlagen en het milieu te ontzien. 


Zet de temperatuur lager 

Koelere temperaturen zijn niet alleen beter voor het milieu, ze verminderen ook het energieverbruik en helpen zo te besparen op de energierekening.


Het verlagen van de temperatuur tijdens de handafwas kan ook een energiebesparing opleveren. Koelere temperaturen kunnen het energieverbruik voor de afwas met wel 50%* verminderen! Je denkt misschien dat warmer water beter werkt, maar zelfs in koeler water snijdt Dreft Liquid onmiddellijk door vet en geeft het jou een sprankelende EN hygiënisch schone vaat, dus je hoeft je geen zorgen te maken over ziektekiemen als je kouder afwast.


Het houdt niet op bij de gootsteen... Als je iemand bent die kleding altijd op 40 graden wast, kan het een groot verschil maken om de draaiknop van de wasmachine op 20°C te zetten, waardoorje tot 60 procent op je energierekening kunt besparen. Een koude was betekent bovendien dat je kleding langer meegaat, zodat je minder hoeft te kopen. Dat bespaar je geld en verminder je je impact op het milieu nog meer. Klinkt goed, toch?

Schakel over op een korte vaatwassercyclus 

Als je een vaatwasser hebt, kun je met een korte cyclus energie besparen.  Men heeft ons altijd wijsgemaakt dat korte cyclus niet werken op vette borden en aangebakken voedsel, maar met Dreft Platinum Plus  vaatwastabletten kun je  kortere vaatwas cyclus gebruiken en toch schitterende reinigingsresultaten behalen.


Ontworpen om te werken zodra de capsule het water raakt, gaat Dreft Platinum Plus snel aan het werk, zelfs in een korte cyclus. Dankzij het overschakelen van een normale naar een korte cyclus kan je besparen op jouw energierekening. De gemiddelde tijd voor deze cyclus is 31 minuten - wat betekent dat je meer tijd hebt om te besteden aan alle leuke dingen in het leven in plaats van aan klusjes!


Zet de TV uit

Het is gemakkelijk om jouw tv op stand-by te zetten als je 's avonds klaar bent met het kijken naar jouw favoriete programma. Maar door gewoon achter de tv te gaan staan en hem aan de muur uit te zetten, kun je meer energie besparen, anders blijft de tv energie gebruiken, ook als je er niet naar kijkt.


Doe de lichten uit 

Je ouders hadden gelijk - de lichten aan laten branden kost geld. Een van de gemakkelijkste manieren om het energieverbruik te verminderen is het licht uit te doen als je niet in de kamer bent. Je kunt nog een stap verder gaan en lampen en vrijstaande verlichting aan de muur uitdoen om het energieverbruik nog meer te verminderen.  


Haal de stekker uit het stopcontact

Heb jij je telefoon de hele nacht aan de oplader? Opladers kunnen energie blijven verbruiken als ze in de muur zitten. Zelfs als een apparaat niet is aangesloten of al volledig is opgeladen. Probeer jouw telefoon 's avonds voor het slapen gaan of overdag op te laden, zodat je de stekker uit het stopcontact kunt halen zodra hij is opgeladen. 


Hoewel dit kleine dagelijkse gewoonten zijn, kunnen ze zich na verloop van tijd opstapelen om energie te besparen, of je nu bezorgd bent over stijgende rekeningen of het milieu.


*Platinium Plus 33ct, korte cyclus <55min. Besparingen op basis van gemiddelde elektriciteitsprijzen (incl. belastingen) voor huishoudens in België, eerste semester. Bron: Creg. 

 

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3