De beste tips om je vaatwasser lang en gelukkig te laten leven


Thuis
2/07/2019
Iedereen heeft zijn eigen maniertjes in de keuken, maar met deze tips krijg je nog betere resultaten en haal je meer uit je vaatwasser.

Iedereen heeft zo zijn eigen maniertjes in de keuken, van de afwas tot het koken, maar wist je dat er slimme manieren zijn om je vaatwasmachine in te laden waardoor je nog betere resultaten krijgt?

Met deze handige tips haal je het meeste uit je vaatwasprogramma, krijg je de properste vaat en laat je je machine efficiënt draaien.   

Tip 1: Bereid je borden voor

Met Dreft Platinum hoef je potten en borden niet voor te spoelen, zet ze gewoon in de vaatwasmachine en laat de magie gebeuren! Hoewel Dreft lastige en aangekoekte resten makkelijk aankan, is je vaatwasmachine er niet op gebouwd om grote brokken eten te verwerken. Voordat je alles in de vaatwasmachine zet, schraap je dus best de restjes eten van je potten en borden.

Tip 2: Veiligheid eerst

Het is belangrijk om een basisveiligheid in de keuken te handhaven, zeker als kleine kinderen vrij door het huis rennen. Als je hulp vraagt van je kleintjes, zorg er dan voor dat er altijd een volwassene in de buurt is om de boel te overzien. Om de vaatwasmachine veilig in en uit te laden, plaats je messen met de punt naar beneden in het bestekbakje en andere scherpe objecten liggend in het bovenste rek als ze niet in het bestekbakje passen.

Tip 3: Het onderste rek laden

Plaats lepels en vorken naar boven toe in het bestekbakje en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar gepropt zijn zodat ze goed schoon worden tijdens het wassen. Zet voorzichtig grote schalen, kommen en borden op het onderste rek. Draai kommen en schalen naar onderen toe zodat ze goed gewassen worden, plaats ze zo dicht mogelijk bij elkaar - zonder elkaar te overlappen - om ruimte te besparen. Oordeel hoeveel ruimte je nog over hebt en vul met potten en pannen, nadat je hebt gekeken of ze vaatwasmachinebestendig zijn.

Tip 4: Het bovenste rek laden

Zet tassen en glazen in een lichte hoek zodat ze kunnen drogen zonder waterkringen op de bodem. Kijk ook even naar plastic potjes en andere kookspulletjes om je ervan te verzekeren dat ze vaatwasmachinebestendig zijn voordat je ze inlaadt. Als je vaatwasmachine al wat ouder is, is het essentieel dat je je plastic enkel op het bovenste rek laadt omdat oudere modellen plastic in het onderste rek soms doen smelten.

Tip 5: Kies het juiste programma

Dreft Platinum gebruikt 30% minder energie wanneer vaatwasmachines op 55°C of een eco-was draaien, zo kan je efficiënter met je energie omgaan, waardoor je geld en tijd bespaart. Dreft Platinum pakt zelfs het onzichtbare vuil en vetresten in je machine aan voor een sprankelende vaat én vaatwasmachine.

Tip 6: Draag zorg voor je vaatwasmachine

Als je je vaatwasmachine regelmatig schoonhoudt, gaat je machine langer mee en heb je bovendien altijd het beste resultaat.