Hoe goed poetsen: lenteschoonmaak met extra tips


Thuis
4/10/2018
Heerlijk dat lenteseizoen, meer warmte en meer licht! Maar dat licht laat meteen zien dat de winter nogal wat vuil heeft opgestapeld... Hoe begin je aan een grondige lenteschoonmaak? Het lijkt misschien een berg werk, maar met een paar eenvoudige tips, lukt het iedereen.

Poetsen doe je van boven naar beneden en kamer per kamer.
Dat geldt zowel voor je hele huis (begin in de bovenste kamer), als kamer per kamer (begin met het plafond). Als je eerst je vloeren reinigt en daarna de kasten afstoft, valt alle vuil gewoon opnieuw op de schone vloer! Door kamer per kamer te poetsen, behoud je het overzicht én je moed.

Grootmoeders' schoonmaaktip: eerst een droogje, dan een natje.
Begin niet met water te zwabberen als de vloer nog vol pluizen en stof ligt. Ruim eerst op en gooi oude spullen die je al lang niet meer gebruikt hebt meteen weg. Vervolgens begin je je vloeren te stofzuigen, vooraleer je ze met sopjes te lijf gaat.

poetsen_schoonmaaktipsPoets ook wat uit het zicht ligt
Dit wil zeggen: open ook je kasten, kuis de binnenkant uit en reorganiseer je spullen. In de keuken geef je ook je koelkast, dampkap en oven een goede beurt. Kijk eens met andere ogen naar je ruimtes en poets tot op de minst bereikbare plekjes zoals plinten, deurstijlen, bovenkanten van kasten, lampen, radiatoren, enzovoort. Je zal versteld staan van het verfrissende resultaat.