Hoe maak je de douche snel vlekkeloos schoon?


Thuis
12/12/2019
Ontdek onze tips om je douche snel en doeltreffend helemaal schoon te maken: douchekop, sifon, wanden en tegelvloer.

De sifon en stortbak

Als je regelmatig de sifon van je douche reinigt, kun je voorkomen dat hij verstopt raakt, vooral als je lang haar hebt. Het voorkomt ook stank vanuit de afvoer. In het algemeen is een sifon makkelijk los te schroeven. Nadat je het vuil en achtergebleven haar verwijdert hebt, moet je de sifon alleen nog met zeepwater reinigen en behoorlijk terug op zijn plaats zetten.

Voor de stortbak heb je genoeg aan een spons met zeepwater en witte azijn. Als je stortbak heel vuil is, voeg dan wat kristalsoda aan het water toe.

De douchekop

De douchekop wordt vaak vergeten bij de schoonmaak van de badkamer, terwijl hij het toch goed kan gebruiken. Als het enigszins kan, maak de douchekop dan los en laat hem een tijdje ondergedompeld in witte azijn staan. Als dat niet kan, kun je een plastic zakje vullen met witte azijn en zo ophangen dat de douchekop in het vocht ligt. Laat minstens een uur in contact met de azijn en was daarna alle kalksporen weg.

Voor een snellere, minder ingewikkelde oplossing, vertrouw je op de nummer 1 kalkreiniger: Antikal. Niets werkt beter tegen kalkaanslag: op de douchekop en alle andere onderdelen van je douche. Laat 5 minuten inwerken, dat is al genoeg. Daarna grondig uitspoelen.

De wanden van de douche

Voor tegelwanden houd je je aan hetzelfde mengsel als voor de stortbak: water met witte azijn. Als er hardnekkige zeepsporen op zitten, wrijf er dan met een halve citroen over of met een mengsel van azijn en je gebruikelijke shampoo.

Als de voegen tussen de tegels smerig zijn, gebruik dan een oude tandenborstel en volg onze tips om je badkamer grondig schoon te maken. Onmiddellijk effect!

Voor de glazen wanden van je douche, is Antikal Azijn Spray het ideale product: dat kun je zonder moeite met een microvezeldoekje op de wanden van je douche aanbrengen.

En jij, heb jij nog betere trucjes om de douche snel perfect schoon te maken?

Zin in Meer? Download hier kortingsbonnen van verschillende merken.