Hoe maak je snel het huis schoon voor Kerstmis?


Thuis
2/12/2019
Kom je tijd te kort met alles wat je voor Kerstmis nog moet voorbereiden? Ontdek ons actieplan voor een snelle, last-minute schoonmaakbeurt!

Stap 1 voor een snelle poetsbeurt: een prullenmand

Maak het huis snel efficiënt schoon door ruimte vrij te maken met een grote prullenmand of een doos, waarin je alles wat rondslingert verzamelt in de kamers waar je de gasten ontvangt, in het bijzonder de salon en/of de eetkamer! Concentreer je alleen maar op die kamers, want je gasten staan al bijna voor de deur. Zodra de mand vol is, zet je ze snel in een van de slaapkamers of in een bergruimte tot de gasten vertrokken zijn.

Stap 2 voor een snelle poetsbeurt: vloeren en aanrecht

Voor al je oppervlakken, zoals het aanrecht in de keuken, de eettafel, de buffetkast, gebruik je de reinigende doekjes van Mr. Proper die je interieur in amper enkele minuten tijd een frisse geur geven.

Als je vloer een schoonmaakbeurt nodig heeft, ga er dan snel met de stofzuiger overheen of gebruik een alles-in-een bezem zoals de Swiffer Starterkit voor vloerreiniging voor een snelle en grondige reiniging. Daarna kunnen de kleintjes weer op handen en voeten over jouw op en top propere vloer kruipen!

3e stap voor een snelle poetsbeurt: de final touch

Je bent heel doeltreffend geweest en hebt nog enkele minuten tijd over voordat het feest begint? Breng de laatste hand aan je snelle poetswerk door je nu op de details te concentreren. Poets de spiegels, de toiletten (of snel de hele badkamer als daar de wc is) en maak ruimte vrij in de inkom voor de jassen en spullen van je gasten. Daarvoor verplaats je die van jouw gezin voorlopig in je slaapkamer.

Zin in nog sneller schoonmaken ?

Als je een gezin hebt, kun je iedereen betrekken bij de voorbereidingen van het kerstdiner. De kleintjes kunnen al hun rondslingerend speelgoed opruimen en de kerstboom versieren. Kinderen die al groter zijn kunnen samen met jou de gerechten en desserts bereiden, of de cadeautjes inpakken. De grotere kinderen kun je ook de opdracht geven om de cadeautjes voor de kleintjes te gaan kopen! En anders is het mogelijk de taken uit het hoger vermelde lijstje te verdelen, zodat je sneller klaar bent met het opruimen en last-minute schoonmaken.

Wil je dat het kerstfeest dit jaar totaal vlekkeloos verloopt? Ontdek dan onze tips voor betaalbare activiteiten met de kinderen in de kerstvakantie.

En jij, ken jij nog andere trucjes om het huis snel en efficiënt schoon te maken voordat de gasten arriveren?

Zin in meer? Haal voordeel uit onze aanbiedingen en kortingsbonnen op je favoriete merken.