Hoe stofzuig je best?


Thuis
1/02/2019
Zin om een propere vloer te hebben zonder al te veel rugklachten ? Dit is hoe we het best stofzuigen en waarom het belangrijk is om het goed te doen.

Stofzuigen. Een huishoudelijke taak die we erg graag zouden overslaan! Het schoonmaken van de living kan al gauw een ware last worden wanneer we al die meubels moeten verplaatsen. Huishouden is niet bepaald een sport maar we kunnen met behulp van de stofzuiger zeker wat calorieën verbranden zonder onze rug te belasten. Dit is hoe we best stofzuigen, zonder pijn!

Stofzuigen zonder (rug)pijn

Onze rug is het meest gevoelige lichaamsdeel wanneer we stofzuigen. We hebben steeds de neiging om erg snel te stofzuigen en dit brengt ons lichaam in soms erg onnatuurlijke posities. Dit is dus hoe we ons best positioneren:

  • de rechterhand neemt het handvat van de telescopische buis vast
  • de linkerhand plaatsen we een beetje verder
  • ons rechterbeen.. mooi gestrekt!
  • ...en ons linkerbeen lichtjes geplooid

Dit is de oplossing voor mensen met rugklachten die zich afvragen hoe ze best de stofzuiger gebruiken. Op die manier blijft de rug mooi recht bij elke beweging.

Op welke manier stofzuigen?

Een efficiënte techniek om goed te stofzuigen begint bij het afstoffen van meubels en schappen met behulp van een stof-absorberend doekje. Inderdaad, het afstoffen zorgt dat de stof in beweging komt en uiteindelijk op de vloer terecht komt. Dat is uiteraard een goede zaak wanneer we net willen stofzuigen.

Nadien is het aanbevolen om alles uit de weg te ruimen dat ons tijdens het stofzuigen kan hinderen. Hoe willen we efficiënt stofzuigen wanneer we om de haverklap een stoel of kinderspeelgoed moeten ontwijken? Tot slot kunnen we nog de kruimels in de banken en sofa's opzuigen door het juiste stofzuigeruiteinde te gebruiken.

Hoe vaak stofzuigt u per week? Enige tips?