Hoe verzorg je de huisdieren in de lente?


Thuis
30/11/2018
Met de komst van het nieuwe seizoen richten je huisdieren een ravage aan? Swiffer helpt je met je schoonmaakroutine!

Wanneer de zon eindelijk weer door de wolken komt piepen, wil je met je huisdier van het mooie lenteweer genieten. Je laat de hond wat vaker uit in de tuin of maakt plannen voor een wandeling in het park of het bos, of op het strand! Is de seizoenswissel vaak wat moeilijk voor ons, mensen, dan is dat ook zo voor onze vierpotige vrienden. Dit zijn enkele tips om je dier te helpen met de komst van de lente.

Toiletteer hun vacht

Verzorg de vacht van je huisdier zodat je geen dierenharen, insecten en parasieten in huis krijgt. Bij seizoensveranderingen verliezen dieren meer haren. Houd daarom altijd een Swiffer stoffer binnen handbereik! Daarmee vang je al het stof en vuil op, en dus ook alle dierenharen.

Bereid je voor op hooikoorts

Het aanbreken van de lente is vaak synoniem voor hooikoorts: niet alleen voor jou, maar ook voor je huisdieren! Als je merkt dat je dier vaak aan zijn poten krabt of likt, betekent het misschien dat het op zijn beurt last heeft van pollen. In dat geval zul je na elke wandeling zijn snuit en poten even moeten afvegen met een vochtig doekje.

Je kunt natuurlijk niet verhinderen dat er pollen van onder de spleet van de deur naar binnen komen, maar je kunt wel de sporen ervan schoonmaken met het schoonmaaksysteem van Swiffer. De droge doekjes vangen stof en haren op, de vochtige houden het vuil diep in het doekje en lossen de sporen van je viervoeters helemaal op. En voor moeilijk te bereiken plekken kun je rekenen op de speciaal ontworpen draaikop van de XXL vloerreiniger van Swiffer !

Verzorg hun poten

In de lente gaan gras en struiken sneller groeien en kunnen uitstekende takken de poten en oren van je huisdieren pijn doen. Probeer ervoor te zorgen dat je mormel niet in hoog gras of dicht groeiend struikgewas loopt en denk eraan de kussentjes onder hun poten te inspecteren. Staat er een boswandeling op het programma? Spoel de poten van je hond dan met koud water om irritaties en ongemakken te voorkomen.

Houd deze tips in gedachten om je huisdier in te lente te beschermen en ontdek alle Swifferproducten die je het leven makkelijker maken!

En jij, hoe verzorg jij je huisdier bij de wisseling van de seizoenen?