Een ontkalkte douchekop werkt een stuk efficiënter, zo doe je het


Thuis
2/07/2019
Houd je badkamer net zo schoon als jezelf!

Je gezin maakt dagelijks gebruik van de badkamer. Het is er meestal lekker warm en nogal vochtig. Een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels. Een ander typisch probleem voor de badkamer is kalkaanslag. Wij hebben een paar eenvoudige en doeltreffende tips om kalkaanslag te verwijderen en je badkamer schoon te houden!

 • Maak de wandtegels en spiegels schoon. Gebruik een goed schoonmaakproduct om de wandtegels schoon te maken en droog ze af met een doek. Weinig tijd? Neem de tegels dan eerst af met een raamwisser en droog na met de doek. De wisser helpt je ook bij het schoonmaken van spiegels en glazen wanden in de douche. Gebruik een glasreiniger om deze oppervlakken te reinigen en neem ze af met de wisser. Vergeet niet de wisser regelmatig af te drogen zodat deze geen vuildeeltjes of strepen achterlaat.
 • Begin met de kastjes.

  Haal je badkamerkastjes leeg en maak ze schoon. Controleer alle producten in je kastjes voordat je ze terugzet. Een oud flesje parfum, bijvoorbeeld, ruikt meestal niet lekker meer. En zonnebrandcrème waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, kun je beter weggooien. Wist je dat cosmetica ook een houdbaarheidsdatum heeft? Controleer daarvan dus ook de datum.
 • Op deze oppervlakken kun je Antikal gebruiken:
  Porselein (toilet, bidet, wastafel)
  Keramiek (wastafel, vloer en wandtegels)
  Wit email (badkuip)
  Plastic (bv. toiletbril, doucheframe)
  Chroom (kraan, doucheframe)
  Glazen of plastic douchecabines
  Roestvrij staal (kraan, vuilnisbak)
  Acryl/Quaryl (badkuip)
  Gelamineerde oppervlakken
 • Verwijder kalkaanslag van je kraan en douchekop. Het is het allerbeste om je kraan na elk gebruik af te drogen... maar hoeveel mensen hebben daar het geduld en de discipline voor? Gelukkig is er een eenvoudigere manier: kalkverwijderaars die snel en doeltreffend zijn als je ze op de juiste manier gebruikt.
  Zo verwijder je kalkaanslag van een kraan:
  Breng wat Antikal aan op de kraan en laat ongeveer 5 minuten inwerken. Neem vervolgens af met een doek of spons tot de kalkaanslag verdwijnt en spoel overvloedig na met water.
  Zo verwijder je kalkaanslag van een douchekop:
  Spuit wat Antikal direct op de douchekop. Het verwijdert alle kalkaanslag. Laat vervolgens wat koud water uit de douchekop lopen om de restjes Antikal weg te spoelen.

Tip: Gebruik Antikal Hygiene om bacteriën in kalkaanslag te bestrijden.

Kalkverwijderaars die ook hygiënisch reinigen, hebben meestal een dikkere textuur dan de standaardvariant Hierdoor blijven ze langer op verticale oppervlakken en geven ze je badkuip en douche een fantastische glansbehandeling.